avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... membrii comisiei de executare silita impozite si taxe ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

membrii comisiei de executare silita impozite si taxe locale

sunt referent impozite si taxe la o primarie si am fost inclus in comisia de executare silita care s-a format la nivelul primariei.Comisia este corect constituita?temei legal si cine face parte din aceasta.Daca poate sa ma lamureasca cineva?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: vasilica53 , utilizator 10:19, 16 Iulie 2010
CODUL DE PROCEDURA FISCALA : OG.92/2003 REP Titlul VIII de la art.110 pana la art. 204
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
ILDIKO KALAMAR, Consultant fiscal
Ce fel de comisie? Potrivit art.38 Cod procedura fiscala, executarea silita se face prin intermediul executorilor fiscali....
Oare este vorba de comisia constituita in baza art.163 Cpf, si anume comisia constituita in vederea vanzarii la licitatie a bunurilor sechestrate? Daca este vorba de asa ceva, nu vad nicio problema in faptul ca ati fost numita in comisie.
In dispozitie scrie foarte clar"Se numeste Comisia pentru executare silita a creantelor bugetare,in urmatoarea componenta:"Multumesc=D>
in completare se invoca prevederile art.131 si art 136 din oug 92/2003
:hm: Art.131 si art.136 nu au nicio legatura cu nicio comisie :))

Art. 138
Executorii fiscali
(1) Executarea silită se face de organul de executare competent prin intermediul executorilor fiscali. Aceştia trebuie să deţină o legitimaţie de serviciu pe care trebuie să o prezinte în exercitarea activităţii.
(2) Executorul fiscal este împuternicit în faţa debitorului şi a terţilor prin legitimaţia de executor fiscal şi delegaţie emisă de organul de executare silită.

Cereti lamuriri secretarului care a contrasemnat dispozitia....Executarea silita nu se face de vreo comisie ci de un functionar public care care atributii de executor fiscal.

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont bancar eka eka Buna ziua , as vrea sa va intreb cum se face poprire pe un cont bancar al unei societati comerciale care are multe datorii restante la bugetul local , ... (vezi toată discuția)
Datorii anaf din 2012 dsubti dsubti Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)