avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea functionarului public

Sunt referent de specialitate,III,grad I.superior,cu facultate de subingineri de 3 ani,in cadrul compartimentului achizitii,cu o vechime de peste 15 ani in achizitii (din toalul de 30 anivechime)cu un salariu de1300 lei iar colegii mei consilieri in cadrul aceluiasi birou cu aceleasi functii,cu salariu de 2000 lei.Am absolvit in iunie 2010 Facultatea de Stiinte economice,juridice si administrative-Drept de 4 ani.As dori sa stiu cum pot promova in functie ,conform vechimii si studiilor absolvite deoarece mai am 8 ani pana la pensie si am salariu mai mic decat un absolvent cu 3 ani de facultate la Spiru Haret fiind aprobati ca SLD.Salariul meu este cu 70 de lei mai mare decat al celor cu liceu si cu 700 lei mai mic fata de cei cu SLD.
Aceasta este legea romaneasca.Ce perspective ne va oferi legea noua de salarizare.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nesuferita , utilizator 23:07, 14 Iulie 2010
Cu facultatea de Drept nu cred ca se poate promova in clasa: functia publica corespunzatoare acestei promovari, de consilier juridic, se poate ocupa in conditiile legii 188/1999, doar prin concurs. In masura in care conducatorul institutiei considera totusi aceasta specializare a fiind utila desfasurarii actvitatii, trebuie sa organizeze examenul de promovare, iar ANFP-ul trebuie sa-si dea avizul final. Dupa obtinerea avizului ANFP se face transformarea functiei publice in cadrul organigramei si se face numirea in noua functie.
In acest moment , noi functionarii publici inca suntem salarizati conform OG 9/2008 iar dvs. ar fi trebuit sa fiti referent de specialitate clasa II si nu III.
In urma absolvirii unei facultati cu diploma de licenta - sau adeverinta ca ati luat examenul de licenta - va trebuii sa solicitati printr-o cerere , conducatorului unitatii promovare dvs. in clasa I . Pentru aceasta vor trebui facute demersurile conf. HG 611/2006 modificata - pentru transformarea postului - trebuie solicitat avizul Agentiei Nationale a Functionarilor publici . Nu pierdeti timpul - promovarile se mai pot face pana la 15 august , Deasemeni vedeti modificarile facute la Legea 188/1999 privind promovarea- art.63,64,65 - Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare de la studii medii la superioare ramonailea ramonailea In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici cozma2000 cozma2000 Buna ziua ! In urma dobandirii unei diplome de studii de nivel superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, functionarii publici de ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)