avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

DACA COPII RENUNTA LA MOSTENIRE POT ATACA FRATI DEFUNCTULUI ...ADICA AU DREPTUL
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:42, 12 Iulie 2010
Ce anume sa atace fratii defunctului ?
Va referiti cumva la declaratiile de renuntare ale copiilor acestuia ?
Daca exista si sot supravietuitor , acestuia ii revine cota sa din rezerva succesorala. Daca descendentii renunta vine la mostenire urmatoarea clasa de mostenitori,clasa a II-a, cea a colateralilor privilegiati, fratii , si ascendentii privilegiait-parintii.
daca au dreptul la partea de mostenire a copiilor
De preferat ar fi sa dezbateti succesiunea dupa cele 6 luni de acceptare , dar inainte de 2 ani(pt a nu plati impozit la stat).In cazul mai sus mentionat, notarul se va lua act de renuntarea copiilor , sotul va mosteni intreaga masa succesorala.
Daca copiii renunta la mostenire atunci vin la mostenire fratii si parintii defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)