avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme de executare cu societate recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

probleme de executare cu societate recuperari creante

Buna ziua,
Eu am mai intervenit acu ceva vreme cu aceiasi problema,dar acum nu mai stiu cum sa procedez,adica: am facut acum cativa ani,prin 2004-2005,un abonament la [EDITAT] pe numele mamei mele,si prin 2006 am incetat sa-l mai platesc,deoarece ramasesem fara serv; dupa ceva timp,vreo 3ani,cred,am inceput sa primesc acasa niste plicuri de la cei de la eos ca am de plata catre ei o suma de bani care de fapt era de vreo 4 ori mai mare decat ultima factura ce-o avusesem de plata...dupa ce au incetat aceste notificari sa mai apara au inceput sa dea telefoane fff insistente ca daca nu le platesc ma dau la legal si intru la executare silita. Din ce-am mai citit si ce m-am mai documentat stiu ca termenul de prescriptie e de 3 ani,dar eu si in momentul de fata primesc acele notificari si telefoane; acu cateva zile chiar am primit un plic de la eos in care e o instiintare de plata in care scrie sa platesc suma respectiva pana pe 19 iulie,si inca o cerere de executare silita de la un cabinet de avocatura,probabil al celor de la eos,in care scrie ca daca nu platesc suma imi vor depune titlu executoriu,contravaloarea taxei de timbru si a timbrului judiciar,pentru executare silita,asta in baza art.373 din codul de procedura civila,zic ei,aceste cereri fiind de la [EDITAT] si zic ca sunt reprezentati de un anumit avocat. Tin sa mentionez ca eu inca stau in casa mamei si totul e pe numele ei,si abonamentul facut de mine. Intrebarea mea este: ce pot sa-mi faca ei si ce pot face eu,tinand cont ca salar nu mai am si mama pensionara? Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns!
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ione_la , utilizator 22:31, 12 Iulie 2010
1. Pentru a putea incepe executarea silita impotriva dumneavoastra ar trebui ca cei de la [EDITAT] sa aiba un titlu executor valabil. Intrucat dumneavoastra nu aveti incheiat cu ei nici un contract si deci nu au nici o dovada ca dumneavoastra a-ti datora vreo suma de bani, nu va pot chema in judecata si deci nu vor putea obtine un astfel de titlu.
2. In ceea ce o priveste pe mama dumneavoastra, a o chema acum in judecata este tardiv avand in vedere, asa cum a-ti remarcat si singur, debitul este prescris.
3. Nu semnati de primire pentru nici un document adus de catre posta sau eventual de executor.
4. Prin telefoanele primite de la ei si adresele transmise, cei de la [EDITAT] incearca doar sa va intimideze astfel incat poate va conving sa platiti.
5. Nu le luati in seama si nu platiti nimic.
Daca nu ati facut vreo plata care sa intrerupa prescriptia, nu platiti nimic.Pentru a incepe executarea silita trebuie sa va cheme in judecata si apoi sa ceara executarea silita. [EDITAT]-ul va poate chema in judecata in cazul in care furnizorul de telefonie mobila a cesionat acestuia creanta reprezentand debitul dvs.
Va multumesc frumos ca mi-ati raspuns...eram nelinistita pentru ca pana acum nu am primit vreo "cerere de executare silita" de genu asta si nu stiam cum ii de procedat,avand in vedere ca pe cererea respectiva scrie si de un cabinet de avocatura cu un anume avocat si ca imi da si o lege 373 din codul de procedura civila,pe care sincer nu stiu despre ce e vorba. Sper ca va fii bine si asa cum mi-ati spus n-o sa semnez nimic la posta si nici nu am semnat nimic pana acum,numai ca mi-e sa nu ma trezesc cu careva pe la usa,cu vreo "surpriza". V amultumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu executare silita abonament mobil madalina10 madalina10 Buna ziua! Am un abonament la orange care a fost deschis in 1999 si inchis tot atunci pentru neplata. De curand cei de la eos mi-au trimis notificari de plata ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat- societate servicii telefonie gusemarcel gusemarcel In urma cu mai mult de 3 ani am reziliat un contract cu o societate de telefonie fixa (Romt....), dupa ce acestea au majorat abonamentul fara o instintare ... (vezi toată discuția)