avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In timpul CIC am ramas fara post. Ce se intampla cu...?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In timpul CIC am ramas fara post. Ce se intampla cu...?

Buna ziua

Sper sa ma puteti ajuta cu o problema. Sunt cadru didactic dar acum sunt in CIC pana in ianuarie 2012. Am avut contract pe perioada determinata care expira pe 31august anula acesta
As dori sa stiu ce se intampla daca pt anul scolar urmator nu-mi iau post? DE la inspectorat mi s-a spus ca ma afecteaza doar cand se va calcula vechimea cand voi da gradele didactice.
DE unde voi lua adeverintele pt edicul de familie (de exemplu)? De la CAS?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ina_enache , utilizator 21:25, 12 Iulie 2010
C.i.m. va inceta de drept la 31.08.2010 .... in acest caz, puteti intra in somaj
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
OUG 148/2005
Art. 18. - (1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Nu ar trebui sa va afecteze.
De la CJAS, sunteti asigurata in sistemul de sanatate.
Dupa incetarea CIC va gasiti post sau beneficiati de somaj.
freeelis a scris:

C.i.m. va inceta de drept la 31.08.2010 .... in acest caz, puteti intra in somaj

Din moment ce eu am deja un venit garantat pana in 2012, cum sa beneficiez de somaj?

Va multumesc mult pt raspuns.

Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
ina_enache, utilizator
Aveti un venit garantat ...dar c.i.m. va inceta de drept la 31.08.2010, dupa incetarea CCC trebuie sa va gasiti un alt loc de munca.
Varianta ar fi fost : intrare in somaj, suspendare somaj, intrare in CIC si dupa terminarea CIC-ului se reintra in somaj.
Tinand cont ca am CIC pana in ianuarie 2012, in anul scolar 2010-2011 nu voi avea post pt ca nu vreau sa sustin examenul dar in anul scolar 2011-2012 voi avea loc de munca.

Daca am inteles eu bine, pot sta linistita o perioada dar neaparat cand imi expira CIC sa am un post.

Va multumesc pt lamuririle suplimentare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in invatamant isaalexandra isaalexandra Sunt angajata de la data de 15.09.2011,la o gradinita din jud Iasi,ca si educatoare calificata pe un post de suplinire,problema mea este legata de incetarea ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)
Perioada cic - vechima in munca si in serviciu, precum si in specialitate gabrielle_alb gabrielle_alb Buna ziua, Va rog din suflet sa ma lămuriți. Am născut in aprilie 2011. Mi-am luat CIC pentru 2 ani. As dori sa stiu dc cf OUG 124/2011 cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)