avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare

#-o am o masina achizitionata, pe firma, din Germania. acum am nevoie de niste piese . aducerea lor din Germania intra in categoria " achizitii intracomunitare"? dupa ultimele dispoziti am nevoie de ceva special ca sa fac achizitii intracomunitare?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:26, 13 Iulie 2010
Deocamdata nu,numai dupa 01 august . Trebuie sa depuneti formularul 095 impreuna cu cazierul judiciar la fisc, si veti fi inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari.
multumesc! dar... achizitia mea este ocazionala. nu iau piesele sa le revind ci ca sa imi repar masina. am acelasi regim ca cei care aduc marfa din uniune?
da, este considerata o achizitie intracomunitara de bunuri, daca firma dvs. este platitoare de tva in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce coduri caen sunt necesare pentru import export din u.e.? liliana1966 liliana1966 as dori sa stiu ce coduri caen sunt necesare pentru importul de marfuri din ue on line -alimentare si nealimentare-si vanzarea lor in Romania si on line si ... (vezi toată discuția)
Marfa adusa din ungaria sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intreprindere individuala. Vreau sa aduc marfa din ungaria, dar nu sunt platitor de tva si nici inregistrat la registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara anomarairam anomarairam Sunt noua in domeniu si as dori o lamurire in legatura cu achizitiile intracomunitare. Directorul m-a anuntat astazi ca luni vom avea o achizitie ... (vezi toată discuția)