avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se incadreaza penal fapta mai jos relatata si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se incadreaza penal fapta mai jos relatata si unde depun plingerea

In luna oct 2008 am dorit cumpararea unui tractor agricol. O cunostinta s-a oferit ca imi vinde un tractor, pe care il are cumparat si se afla la fabrica ISOVOLTA Bucuresti ,unde acesta lucra. Am fost chemat s-a vad tractorul si am negociat pretul.Dupa citeva zile acesta mi-a cerut banii, plus 500 lei ca sa imi aduca utilajul acasa.Am dat suma totala de 10200 lei si am asteptat la data convenita ,sa primesc utilajul.Nu am primit nimic,am cerut explicatii si mi s-au returnat 500 lei ,motivind ca nu mai are transport urmind ca eu s-a ma descurc cu transportul.A urmat o perioada in care cunostinta nu a mai fost de gasit ,fapt care m-a facut s-a merg la ISOVOLTA si sa constat ca tractorul care mi-a fost aratat, apartinea fabricii nicidecum cunostintei.Nu am reusit recuperarea sumei date, pentru ca respectiva cunostinta a plecat in Spania.In momentul de fata cunostinta s-a intors in tara dar nu o pot contacta pentru ca nu imi raspunde nici la telefon, nici la domiciliul unde locuieste.
Cel mai recent răspuns: patulea valerica , utilizator 23:12, 13 Iulie 2010
Formulati plangere la politie pentru infractiunea de inselaciune prevazuta de art 215 Cod penal.
Credc ca este vorba despre o inselaciune , motiv pentru care va recomand sa depuneti plangere penala la parchet, prezentand si dovezile c care sa va sustineti plangerea.
Puteti apela la o agentie de detectivi particulari pentru identificarea persoanei.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
VESTIGO - SERVICIUL DE INVESTIGATII PRIVATE, Alte profesii
Daca puteti dovedi existenta intelegerii dintre dvs si faptele ,astfel cum relatati ca s-au petrecut,cu probe(acte,martori,alte probe acceptate de lege),aveti posibilitatea sa formulati la politia sau la parchetul competente teritorial,plangere penala impotriva persoanei in cauza,pentru infractiunea de inselaciune,prev.de art.215 al.1 c.pen.
Este bine de vazut la politie daca persoana respectiva nu a mai procedat identic si cu alte persoane

O intrebare:
In ce calitate persopana respectiva a luat banii si v-a promis realizarea respectivei tranzactii cu o persoana juridica
asa cum ati descris dvs situatia, la o prima privire ar fi vorba de infractiunea de inselaciune, pentru care puteti depune plangere penala la Parchetul de pe langa judecatorie sau direct la politie, iar in plangere sa aratati mijloacele de proba pe care va sprijiniti, precum si pretentiile pe care le aveti de la el.
trebuie vazut insa daca respectiva persoana avea imputernicire de la persoana juridica de a instraina bunul, iar in caz afirmativ fapta nu este una de natura penala, ci este un simplu litigiu civil

Alte discuții în legătură

Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)
Cui adresez plangerea penala? C_CRISTINA C_CRISTINA Cui adresez plangerea penala pentru emiterea unor cecuri fara acoperire? Politiei? Procurorului? Pot sa fac aceeasi plangere pentru 2 infractiuni? Atat pe ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si abuz de incredre crina67 crina67 buna ziua.am o mare nedumerire.am incheiat un contract de inchiriere a unor utileje alimentare intre firma mea si o alta firma.aceasta a fost reprezentata de o ... (vezi toată discuția)