avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fals in acte si abuz de incredre
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fals in acte si abuz de incredre

buna ziua.am o mare nedumerire.am incheiat un contract de inchiriere a unor utileje alimentare intre firma mea si o alta firma.aceasta a fost reprezentata de o doamna ce sustinea ca este asociatul unic si administratorul acelei firme.apoi am aflat ca la data incheierii contractului firma nici nu exista,actele pt infiintare fiind depuse la cateva zile de la incheierea contractului.mentionez ca a fost un contract de mana,cu martori.unde ma pot adresa pt recuperarea lucrurilor mele,doamna respectiva refuzand total inapoierea lor si plata chiriei stipulata in contract.la politie mi s-a zis ca nu e de competenta lor .fapta se incadreaza ,cred eu la fals in acte si abuz de incredere.politia chiar nu poate face nimic?trebuie sa fac o plangere la parchet??
Cel mai recent răspuns: crina67 , utilizator 21:18, 4 Septembrie 2011
Dar dvs,in baza caror acte ati incheiat acest contract?Nu ar fi trebuit sa solicitati certificatul de inregistrare al firmei respective????
Adresati-va politiei cu plangere penala pentru comiterea infractiunilor de abuz de incredere (art 213 c.p.) si inselaciune (art.215 alin.3 c.p.).In cuprinsul acestei plangeri constituiti-va parte civila.
doamna respectiva era inca angajata mea la acea data.cererea de demisie am semnat-o ulterior.profitand de o situatie critica din familia mea si aranjand ea cu proprietarii spatiului in care functionam am fost evacuati,somatia de evacuare a semnat-o doamna.eu nu am stiut.in situatia aceea am cazut de acord sa functioneze cu utilajele mele,profilul meu,pana la data in care i le ceream in scris.acum ea refuza sa-mi inapoieze bunurile,sa nu mai vb de suma ce am stipulat-o acolo.am fost la politie dar mi s-a raspuns ca nu e de competenta lor.multumesc
Fapta este de competenta politiei daca firma nu exista.Daca firma exista nu ar mai fi vorba de o infractiune.
Ar fi vorba de infractiunea de inselaciune si nu de abuz de incredere.
Ar fi insa recomandabil sa va redacteze un avocat plangerea daca politia are aceasta atitudine...

Puteti sa angajati avocatul si pentru a vorbi cu acea doamna ca sa evitati tot deranjul cu un proces.
firma nu exista la acea data.actele de infiintare au fost depuse dupa o sapt dupa incheierea contractului.acum am nevoie de utileje pt reinceperea activitatii.am solicitat,conform contractului inapoierea lor ,am apelat la serviciile unui mediator.dar refuzul din partea doamnei este total.este sigur ca vom ajunge la proces dar pana atunci eu am mare nevoie de utilajele mele.ce pot sa fac daca politia sustine ca ei nu pot rezolva pb?daca procesul dureaza 2 ani?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Fapta este de competenta politiei daca firma nu exista.Daca firma exista nu ar mai fi vorba de o infractiune.
Ar fi vorba de infractiunea de inselaciune si nu de abuz de incredere.
Ar fi insa recomandabil sa va redacteze un avocat plangerea daca politia are aceasta atitudine...

Puteti sa angajati avocatul si pentru a vorbi cu acea doamna ca sa evitati tot deranjul cu un proces.


In ambele cazuri este vorba de infractiune,deoarece utilizatorul ne-a aratat ca la data incheierii contractului firma respectiva nu exista.

Alte discuții în legătură

pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)
Inselaciune munteanu_mugurel munteanu_mugurel Buna seara! As avea o intrebare.Acum 4 ani cand am intrat la facultate am fost plecat in afara.Nu am putut veni in ... (vezi toată discuția)
Cine are obligatia legala pentru a recupera un bun furat? florindbro florindbro In urma depunerii unei plangeri penale pentru inselaciune in ceea ce priveste un autoturism, cine are obligatia de a recupera acest bun de la ... (vezi toată discuția)