avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna seara! As avea o intrebare.Acum 4 ani cand am intrat la facultate am fost plecat in afara.Nu am putut veni in tara pentru a achita taxele scolare,si am contactat un "prieten" care s- oferit sa le plateasca el.I-am trimis banii,numai ca el nu a platit ci si i-a insusit.L-am sunat si a recunoscut acest lucru,chiar l-am inregistrat si am si martori(telefonu era pe speaker).De aproape 4 ani promite ca ii restituie insa nimic.Situatia sa materiala e buna nu poate fi vorba ca m-a inselat pentru ca nu avea ce manca,insa nu vrea sa-mi dea banii amanandu-ma de fiecare data.Ce pot face?Sa il dau in judecata?Sa ma duc la politie la procuratura?Este vorba de inselaciune?Insusire de foloase necuvenite?Si inca o intrebare:el sta acum in Bucuresti io in Constanta.Daca se mai poate face ceva pe cale juridica,unde trebuie depusa plangerea?
Cel mai recent răspuns: ion_iliescu , utilizator 20:31, 22 Octombrie 2011
la politie mai intai depuneti plangerea, iar politia o va inainta procurorului
Politia Constanta (unde domiciliez eu) sau Bucuresti (unde domiciliaza el)?
Plangerea se poate depune si la Constanta si la Bucuresti.
Insa unde o depuneti acolo va ramane pentru cercetarea penala.
nu se depune plangere la politie pentru ca e vorba de abuz de incredere si nu intra in aria de competenta a politiei! direct in instanta se merge, dar daca nu ai decat o inregistrare a unei convorbiri, asta nu e proba concludenta in proces. daca ai martori e altceva!
grio_p a scris:

nu se depune plangere la politie pentru ca e vorba de abuz de incredere si nu intra in aria de competenta a politiei! direct in instanta se merge, dar daca nu ai decat o inregistrare a unei convorbiri, asta nu e proba concludenta in proces. daca ai martori e altceva!

Am actele prin care se poate vedea transferul de bani catre el,martor(consulul tarii sale cu care am avut o intalnire) si inregistrarea audio.De fapt el a recunoscut de fiecare data ca si-a insusit acei bani.

Alte discuții în legătură

Poate sa ma acuze daca refuz sa-i inapoiez banii? crinutzik crinutzik buna am si eu o intrebare.Acum 2 saptamani am primit niste bani de la o persoana. Acum aceea persoana ma preseaza sa ii inapoiez banii si daca nu o fac ma ... (vezi toată discuția)
Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
pentru abuzul de incredere banii constituie obiectul material ? radoi radoi Daca o persoana fizica da unui individ X o anumita suma de bani pentru ca acesta din urma sa-i achizitioneze materiale de constructii, iar ... (vezi toată discuția)