avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate sa ma acuze daca refuz sa-i inapoiez banii?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate sa ma acuze daca refuz sa-i inapoiez banii?

buna am si eu o intrebare.Acum 2 saptamani am primit niste bani de la o persoana. Acum aceea persoana ma preseaza sa ii inapoiez banii si daca nu o fac ma acuza de furt. Desi mi i-a dat cu buna stiinta acum ca nu mai vreau sa vb cu el ma streseaza si ma ameninta ca depune plangere la politie daca nu ii inapoiez banii. E posibil asa ceva?
Nu puteti fi acuzat de furt daca respectivul v-a dat banii cu buna stiinta. Dar fapta poate fi incadrata la alte infractiuni (inselaciune, abuz de incredere), in functie de situatia concreta. Ce reprezinta banii: donatie, imprumut?
Sub ce forma v-a dat banii, adica cu ce titlu si care au fost conditiile? Daca nu ne dati aceste detalii nu va putem spune daca este vorba despre o cauza penla sau civila.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
Nu va poate acuza cu succes de furt din moment ce v-a dat banii de buna voie.
Ar savarsi el o infractiune si nici nu ar putea dovedi...ca ati furat...decat daca ati furat...
La cum prezentati dvstra situatia nu are nici o sansa cu o plangere penala,asta nu inseamna ca faceti un lucru bun ca nu i inapoiati banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot acuza de furt? ani_b ani_b pot acuza de furt o persoana careia i-am dat rest mai mult decat trebuia (dovezi video dar nu foarte clare care arata modul in care i-am dat restul..) Cum pot ... (vezi toată discuția)
Vinovat de furt pe nedrept missteeq missteeq buna ziua am 23 de ani si locuiesc impreuna cu iubitul meu . locuim impreuna de 9 luni . eu sunt casnica . eu si concubinul meu ne-am certat , si ca urmare am ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)