avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot acuza de furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot acuza de furt?

pot acuza de furt o persoana careia i-am dat rest mai mult decat trebuia (dovezi video dar nu foarte clare care arata modul in care i-am dat restul..) Cum pot obliga persoana respectiva sa-mi inapoieze banii ?Am amenintat-o telefonic ( prin sms )ca depun plangere la politie ...dar nu mai raspunde la telefon...ce as putea face legal ? cum pot formula plangerea respectiva ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 18:40, 18 Martie 2011
De furt sigur nu poti sa o acuzi pe persoana respectiva. Eventual poate fi acuzata de abuz de incredere, dar nici de asta nu sunt sigur de vreme ce tu i-ai dat de buna voie restul.
Si inca ceva. Tu cand ti-ai dat seama ca i-ai dat rest gresit? Inainte sau dupa ce a plecat cu restul?
cand am facut casa la sfarsitul programului dupa aprox3 ore

Nu se poate acest lucru deoarece nu se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de furt si nici ale celei de abuz de incredere.
Am putea vorbi despre insusirea bunului gasit art 216 C.pen, prin "insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia ajuns din eroare in posesia faptuitorului".
Mai degraba pe cale civila: plata nedatorata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
Pot fi invinuit de insusirea bunului gasit? clementzzamf clementzzamf Am gasit niste bani azi,vreau sa stiu daca pot fi acuzat de ceva daca nu ii inapoiez? P.S. Sub 2 milioane,lei vechi. (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)