avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vinovat de furt pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vinovat de furt pe nedrept

buna ziua am 23 de ani si locuiesc impreuna cu iubitul meu . locuim impreuna de 9 luni . eu sunt casnica . eu si concubinul meu ne-am certat , si ca urmare am hotarat sa ma despart de el . in casa existau o suma de bani ,iar dupa plecarea mea acesta a facut plangere la politie cum ca eu as fi furat 200 de euro din acei bani .
ce sa fac m-am prezentat de 3 ori la politie , politistul ma amentita ca este caz penal , iar daca nu inapoiez banii ,fostul meu iubit ma va da in judecata .
eu nu am luat niciun ban el a facut asta probabil pt a-mi face rau
va rog ma puteti ajuta , sunt disperata nu stiu ce sa fac umblu l politie in fiecare zi . nu am nicio dovada ca nu am furat , dar nici el nu are vreo dovada ca erau bani in acsa si ca s-a furat .
el este patron cred ca a platit politia sa ma ameninte ca daca nu-i inapoiez ma va da in judecata
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:48, 30 Decembrie 2010
La politie solicitati in scris sa va fie prezentate dovezile cu care concubinul isi sustine plangerea penala. Cat timp totul se bazeaza doar pe declaratii cu greu se poate da inceperea urmaririi penale, trebuie motivata.
Buna ziua
De vreme ce nu ati luat nimic nu aveti cum sa dovediti ca nu ati furat. Ca sa va linistiti va scriu ca nimeni nu poate face o astfel de dovada pentru ca nu se poate dovedi un fapt negativ decat cu ajutorul faptului pozitiv si conex (eu nu pot dovedi ca nu sunt femeie decat prin eliminare, aratand faptul pozitiv si conex ca sunt de genul masculin).
De aceea, obligatia de a proba ii revine totdeauna celui care acuza nu celui ce se apara.
Cand va mai citeaza, sfatul meu este sa dati o singura declaratie: "Nu am luat nici o suma de bani ori alt lucru. Nu am nimic de declarat." Pana nu va prezinta dovezile pe care isi intemeiaza acuzarea pretentiile nu cred ca ar mai trebui sa declarati altceva.
Buna ziua .
Nu dvs trebuie sa dovediti ca nu ati furat , fostul prieten trebuie sa faca aceasta dovada si ca avea banii in casa si ca dvs i-ati furat ... pana la proba contrarie nu aveti de ce sa va faceti probleme , nu puteti fi trimisa in judecata daca nu sunt probe care sa va incrimineze , oricat de mult ar dori fostul prieten sa o faca . In ceea ce priveste citarea dvs la politie , nu faceti declaratii , aveti acest drept conform art 70 alin 2 Cod pr. pen ( daca ati fost pusa sub invinuire - desi nu cred ) , sarcina de a dovedi fapta ce vi se imputa cade in obligatia politiei , respectiv partii pretins vatamate . Daca sunteti cercetata ca faptuitor , nu sunteti subiect nici de obligatii , nici de drepturi , deci , nu faceti nicio declaratie cu privire la fapta ce vi se imputa, spuneti-le sa demonstreze . Totodata ati putea depune si dvs impotriva prietenului o plangere penala ptr denunt calomnios , plangere pe care v-as sfatui sa o depuneti la parchet . Si spuneti-i politistului sa va citeze doar atunci cand are ceva concret de a va aduce la cunostinta , iar pe langa asta , mergeti la parchetul de pe langa judecatorie unde e inregistrat dosarul dvs , si faceti o plangere impotriva politistului la procurorul de caz ca in dosarul in care sunteti dvs cercetata , acesta va ameninta sa recunoasteti ceva ce nu ati comis , facand presiuni psihice asupra dvs de fiecare data cand ati fost citata .
In mod legal sarcina probatiunii,apartine organelor de urmarire penala.
Atata timp cat nu s-a facut nicio dovada despre existenta banilor,acestia,in mod logic,nu puteau fi sustrasi.
Daca omul este patron si are prieteni in politie se pot fabrica probe daca se doreste...
O astfel de fapta constituie infractiune dar va trebui sa dovediti dvs. inscenarea.
Ar fi indicat sa apelati la serviciile unui avocat cat mai rapid pana nu va exista riscul sa se complice treaba...

Daca patronul este corect si nu il invata nimeni nimic nu vor exista probe in acuzare...si nici avocat nu cred ca va fi necesar sa va angajati.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Obiectele oferite cadou se mai pot recupera pe cale penala? katalinujk katalinujk Fostul meu iubit mi-a oferit cadou un laptop. De curand ne-am despartit iar acum a depus plangere penala ca sa i-l dau inapoi.Mai poate sa il recupereze? In ... (vezi toată discuția)
Inselaciune teisiadrian teisiadrian un prieten de al meu este acuzat de inselaciune cum ca ar fi castigat fraudulos o suma de bani la jocuri de noroc. as dori sa stiu ce poate pati si daca se ... (vezi toată discuția)
Acuzata de furt roxana1930 roxana1930 sunt acuzata de furt din motiv ca pe inregistrarile video apar stand 6 minute intr-un birou fara a ma loga pe calculatorul de acolo.Am fost citata la politie, ... (vezi toată discuția)