avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INFORMATII PUBLICE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INFORMATII PUBLICE?

De curand am avut surpriza ca o persoana de sex feminin , care nu a avut ce face, stiindu-mi doar numele real sa afle informatii, care, pretinde ea sunt publice si anume: o hotarare judecatoreasca cu toate amanuntele din dosar inclusiv nr de dosar si procesele aflate pe rol la Judecatoria Giurgiu cu toate informatiile din respectivele dosare, inclusiv numerele de dosare, termene etc.

Va rog frumos sa imi spuneti daca aceste informtii sunt publice?desi din ceea ce stiu eu sunt informatii cu caracter confidential.
Cel mai recent răspuns: raluca32 , utilizator 11:37, 13 Iulie 2010
Buna ziua !
Informatiile confidentiale sunt reprezentate de orice informatii/detalii personale complete sau orice alt tip de informatii considerate ca fiind date personale, conform dispozitiilor art. 3 lit. a) ale Legii nr. 677/2001 actualizata pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. In acest sens date cu caracter personal, sunt definite in intelesul legii, orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila.
Cu stima !
Cu privire la datele unei cauze aflate pe rolul unei instante, aceste pot fi aflate de oricine intra pe site-ul www.portal.just.ro,
In plus toate sedintele de judecata sunt publice !!!!!
Deci date cu privire la procesele dvs pot fi aflate de oricine are interes.....
Deci, acestea sunt date confidentiale sa inteleg. Interesant este cum a avut acces la ele?

E.L. aha, am inteles.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
raluca32, utilizator
Si hotararile judecatoresti sunt publice?
procesele aflate pe rolul unei instante sunt date publice

Alte discuții în legătură

Au dreptul functionarii publici sa dezvaluie pe net secretele unui dosar? Valitza Valitza Buna ziua,am depus la primarie un dosar si as vrea sa stiu daca cei care lucreaza in primaria respectiva si cei care au acces sa vada acest dosar au dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa vada sentintele si dosarele din arhivele instantelor? aly_yoana aly_yoana Daca eu vreau sa vad o sentinta dintr-un dosar, care nu are legatura cu mine, pe baza buletinului, mi se da voie sa vad acel dosar? (vezi toată discuția)
Vreau sa consult un dosar aflat pe rolul instantei aidu aidu Intr-o zi, in timpul sedintei am observat mai multe spete care se asemanau dramatic cu speta mea. Prin urmare, consider in temeiul dreptului de acees la ... (vezi toată discuția)