avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Au dreptul functionarii publici sa dezvaluie pe net ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Au dreptul functionarii publici sa dezvaluie pe net secretele unui dosar?

Buna ziua,am depus la primarie un dosar si as vrea sa stiu daca cei care lucreaza in primaria respectiva si cei care au acces sa vada acest dosar au dreptul sa divulge informatiile din el pe net,la un ziar local.Si daca se poate sa-mi spuneti si legea care interzice acest lucru.Multumesc,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:17, 20 Decembrie 2010
Buna ziua !
In conformitate cu art. 46 din legea 188/1999 republicata si actualizata privind Statutul functionarilor publici, acestia au "obligatia sa pastreze secretul de stat, secretul de serviciu, precum si confidentialitatea in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta in exercitarea functiei publice, in conditiile legii, cu exceptia informatiilor de interes public".
Cu stima !
Multumesc mult pentru raspuns. Am cautat pe net care sunt informatiile de interes public si nu am gasit nimic care sa ma ajute.Eu sunt asociata cu cineva in aceasta afacere ,mentionez ca este o afacere strict privata din banii nostri personali (fara sponsorizari din alte parti) si nu stiu daca acea functionara care lucreaza la primarie si are acces la datele noastre are voie sa le posteze intr-un ziar local.
Este foarte important la ce date anume, din respectivul "dosar", va referiti. Daca este vorba de date personale de identificare, de exemplu, atunci nu prea este in regula :D, ...ca sa nu spun ca este ilegal. Daca este vorba de tipul afacerii ori elemente ce tin de locul desfasurarii acesteia (tot ca exemple), acestea sunt informatii de interes public.
Studiati cu atentie Legea 677/2001 actualizata, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (publicata in Monitorul Oficial nr. 790 din 12 decembrie 2001).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare! am o intrebare referitoare la divulgarea salariului ... Deteru Deteru Salutare! Am o intrebare referitoare la divulgarea salariului primit catre un angajat unui alt angajat. Concret, nu am prevazut expres in contract acest ... (vezi toată discuția)
Divulgarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Informatii publice? raluca32 raluca32 De curand am avut surpriza ca o persoana de sex feminin , care nu a avut ce face, stiindu-mi doar numele real sa afle informatii, care, pretinde ea sunt ... (vezi toată discuția)