avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior revenii ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior revenii in profesie ?

Vreau sa dau examenul la Barou dar nu vreau nici sa pierd definitiv posibilitatea de a activa ca designer.
Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior revenii in profesie ?
Va rog mult sa-mi spuneti legea, ordonanta etc. in care scrie acest lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 17:50, 15 Iulie 2010
revenii = reveni X-(
Da, se poate...legea 51/1995 si statutul profesiei de avocat.
Succes, oricare ar fi cariera ce o veti urma in final!

avocat Radu Stan
Da, va puteti suspenda iar apoi da, puteti sa va repuneti pe tabel, contra cost. Numai ca nu prea inteleg incompatibilitatea avocat-designer, cu alte cuvinte motivul pentru care ati dori sa va suspendati dupa ce ati intrat.
Legea este 51/1995, pe care va trebui sa o invatati pentru admitere (inclusiv incompatibilitatile sunt materie de examen).
Succes!
Stimate R.
Nici eu nu inteleg incompatibilitatea avocat-designer autorizat, dar atata timp cat in
Ordonanţă de urgenţă nr. 44/2008 scrie:
Art. 23. - Întreprinzătorul persoană fizică titular al întreprinderii individuale este comerciant persoană fizică de la data înregistrării sale în registrul comerţului....

Eu nu sunt comerciant pentru ca prestez doar servicii dar in ordonanta este folosit cuvantul COMERCIANT pentru definirea Intreprinderii Individuale => incompatibilitate.
R. a scris:

Numai ca nu prea inteleg incompatibilitatea avocat-designer, cu alte cuvinte motivul pentru care ati dori sa va suspendati dupa ce ati intrat.
Legea este 51/1995, pe care va trebui sa o invatati pentru admitere (inclusiv incompatibilitatile sunt materie de examen).
Succes!

Eu cred ca incompatibilitate exista, intrucit d-ra Erma scria in unul dintre mesajele postate anterior ca este designer vestimentar (creaza modele vestimentare pe care le vinde => comercializeaza). Ori art. 14 lit. c spune ca: "Exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu: (...) exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert."
Un alt membru din forum facea analogie (tot in unul dintre mesajele d-rei) intre activitatea literara si publicistica cu cea de creatie artistica plastica, prin care sustinea compatibilitatea activitatii de designer cu cea de avocat...
Consider ca un avocat este liber sa-si exprime talentul artistic (designer vestimentar, pictor, sculptor etc.), poate sa-si expuna operele in expozitii, asa cum este liber sa-si exprime ideile/cunostintele in opere literare (carti, articole reviste, ziare s.a.), dar acestea nu pot face obiectul unei activitati permanente cu scop comercial. Cam asa vad eu lucrurile... Oricum, d-ra doreste sa suspende activitatea actuala, ceva mai sigur pentru a preveni o eventuala incompatibilitate.

Alte discuții în legătură

Sunt intreprindere individuala -designer vestimentar - vreau sa devin avocat. este incompatibilitate ? ERMa ERMa Am absolvit Arte Plastice-Design vestimentar si Dreptul. In Martie anul trecut am transformat P.F.A-ul existent din 2006 in Intreprindere Individuala. ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)
Sunt intreprindere individuala -designer vestimentar - vreau sa devin avocat. ce fac cu intreprinderea individuala ? ERMa ERMa Am absolvit Arte Plastice-Design vestimentar si Dreptul. In Martie anul trecut am transformat P.F.A-ul existent din 2006 in Intreprindere Individuala. ... (vezi toată discuția)