R. a scris:
Numai ca nu prea inteleg incompatibilitatea avocat-designer, cu alte cuvinte motivul pentru care ati dori sa va suspendati dupa ce ati intrat.
Legea este 51/1995, pe care va trebui sa o invatati pentru admitere (inclusiv incompatibilitatile sunt materie de examen).
Succes!
Eu cred ca incompatibilitate exista, intrucit d-ra Erma scria in unul dintre mesajele postate anterior ca este designer vestimentar (creaza modele vestimentare pe care le vinde => comercializeaza). Ori art. 14 lit. c spune ca: "Exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu: (...) exercitarea nemijlocita de fapte materiale de comert."
Un alt membru din forum facea analogie (tot in unul dintre mesajele d-rei) intre activitatea literara si publicistica cu cea de creatie artistica plastica, prin care sustinea compatibilitatea activitatii de designer cu cea de avocat...
Consider ca un avocat este liber sa-si exprime talentul artistic (designer vestimentar, pictor, sculptor etc.), poate sa-si expuna operele in expozitii, asa cum este liber sa-si exprime ideile/cunostintele in opere literare (carti, articole reviste, ziare s.a.),
dar acestea nu pot face obiectul unei activitati permanente cu scop comercial. Cam asa vad eu lucrurile... Oricum, d-ra doreste sa suspende activitatea actuala, ceva mai sigur pentru a preveni o eventuala incompatibilitate.