avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sunt Intreprindere Individuala -Designer vestimentar - ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sunt Intreprindere Individuala -Designer vestimentar - vreau sa devin avocat. Este incompatibilitate ?

Am absolvit Arte Plastice-Design vestimentar si Dreptul.
In Martie anul trecut am transformat P.F.A-ul existent din 2006 in Intreprindere Individuala.
Vreau sa dau examen pentru barou dar nu as vrea sa renunt la munca mea de pana acum...
Este incompatibilitate ?
Daca suspend pe 3 ani Intreprinderea Individuala pot profesa ca avocat ?
Vreau sa vad ce se va intampla pe viitor inainte sa renunt definitiv la cealalta profesie.
P.S. Daca ulterior promovarii examenului de avocat stagiar sau avocat definitiv decid sa ma suspend din profesia de avocat, o pot face ?
Ma pot intoarce ulterior sa profesez avocatura?
Cel mai recent răspuns: ERMa , utilizator 18:25, 11 Iulie 2010
cititi legea nr. 51/1995 si statutul profesiei de avocat (sunt pe net). acolo veti gasi exact care sunt incompatibilitatile pt. avocati.
da, veti putea sa va suspendati si sa reveniti in profesie cand doriti.
Multumesc. Am citit.
Dar vreau sa stiu daca e de ajuns sa suspend pe 3 ani Intreprinderea Individuala ca sa pot profesa ca avocat sau trebuie sa o desfintez ?
Asta nu as vrea...
NU trebuie sa o desfiintati, in nici un caz. trebuie doar sa aveti grija sa nu fiti in incompatibilitate.
Multumesc mult.
Pai... pe langa activitatea principala care este "Activitati de design specializat (designer vestimentar si design de interior) cod: 7410" servicii prestate la sediul clientului cat si la sediul meu profesional, mai am si comertul...online...
Daca o suspend conteaza ca am autorizatie pentru comert ?
E necesar sa o suspend sau e suficient sa nu mai am activitate in domeniu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt intreprindere individuala -designer vestimentar - vreau sa devin avocat. ce fac cu intreprinderea individuala ? ERMa ERMa Am absolvit Arte Plastice-Design vestimentar si Dreptul. In Martie anul trecut am transformat P.F.A-ul existent din 2006 in Intreprindere Individuala. ... (vezi toată discuția)
Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior revenii in profesie ? ERMa ERMa Vreau sa dau examenul la Barou dar nu vreau nici sa pierd definitiv posibilitatea de a activa ca designer. [b]Daca devin avocat ma pot suspenda si ulterior ... (vezi toată discuția)
Pot sa raman intreprindere individuala si sa profesez si ca avocat ? ERMa ERMa [b]Pot sa raman Intreprindere Individuala (activa) si sa profesez si ca avocat daca exclud comertul din obiectul de activitate ?[/b] As ramane cu obiectul ... (vezi toată discuția)