avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... politist ca martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

politist ca martor

Buna Ziua,
Se poate cita ca martor politistul care a anchetat un caz dar care la momentul anchetei nu a consemnat toate detaliile care acum pot fi decisive?
Daca acum nu vrea sa se prezinte sau instanta nu doreste sa-l citeze se poate ca el sa dea o declaratie(si sa spuna adevarul) la un notar? sau cum pot sa aduc delaratia lui ca proba fara sa se prezinte?
Am avocat dar nu a reusit mare lucru nici la fond si nici la apel iar ultima sansa e la ICCJ.Nu e vina lui pentru ca toti ceilalti avocati sunt stupefiati ca nu li se da ascultare,senzatia tuturor e ca in sala nu se afla decât judecatorul si procurorul care nu aud pe nimeni!E frustrant ideea e ca oamenii aia imi distrug viata si nu mai stiu cum sa fac.Probe,martori ori nu le baga in seama ori nu le acceptă.
La CEDO ajungi dar dupa ce deja ai facut inchisoare pe perioada procesului si iti spun scuze la sfârsit.Eu nu vreau sa câstig despagubiri.Banii nu pot compensa distrugerea vietii cuiva.
Cel mai recent răspuns: hristo , utilizator 12:54, 13 Iulie 2010
la CEDO ajungi cand nu ti sa facut dreptate in roamania.acolo de obicei se face dreptate.
poti cita poltistul,si poate fi dus cu mandat de aducere daca nu se prezinta.
Va fi adus cu mandat de aducere doar daca instanta incuviinteaza marturia acestuia si bineinteles , daca nu se prezinta .
De obicei politistul nu poate fi martor .
Eu as fi procedat astfel : As fi facut face o cerere scrisa catre instanta , ptr a indica politistul ca martor , ptr motivele pe care le-as fi considerat utile in solutionarea justa a cauzei , iar instanta trebuie sa raspunda in termen legal la solicitare , daca admite sau nu citarea acestuia ca martor .
Insa observ ca dvs sunteti in faza recursului , ceea ce inseamna ca ati trecut de apel , deci , administrarea probelor nu mai este posibila , intrucat intervine art 385^6 al 2 CPP care prevede doar cazurile de casare prevazute la art 385^9 CPP.
politistul poate fi martor.mai ales in cazuri penale
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Ioan Alexandrescu, Alte profesii
Politistul care a anchetat cazul(2003) cunoaste date pe care la momentul anchetei a considerat ca nu mai sunt necesare sa fie consemnate in dosarul de urmarire dar care acum sunt cruciale pt mine.Acel dosar a primit n.u.p. dar procurorul ma acuza acum pt declaratiile partii vatamate date ulterior(2007) considerate probe noi si care sunt in contradictoriu cu cele declarate in 2003.Eu am depus deja o recalmatie la parchet pt marturie mincinoasa folosind rezolutia prin care s-a dat nup,declaratiile extrem de diferite ale partii vatamate si sper sa aduc si politistul care a anchetat.Daca reusesc sa arat ca partea vatamata minte si o dovedesc prin probe,ICCJ are obligatia de a accepta probele si martorii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestat pt ca a stropit cu bere teodoraoana teodoraoana am revenit cu alte detali despre acest caz, prietenul meu a fost arestat preventiv pt 29 de zile pt ca a stropit cu bere, dar defapt el este nevinovat. el se ... (vezi toată discuția)
Prostitutie andreea_pufi91 andreea_pufi91 minora fiind,in urma cu 2 ani am practicat prostitutia.cu putin timp in urma ,procurorul avind convorbiri inregisrate atat intre mine si clienti cit si intre ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere lilicrin lilicrin este necesar sa se supuna mandatului de aducere daca se prezinta la locul audierii? fara a fi nevoie a se prezenta anterior la politia comunala ca apoi sa fie ... (vezi toată discuția)