avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa cu 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa cu 2 proprietari

Buna ziua, am si eu o intrebare. Acum 5 ani am cumparat o casa impreuna cu prietenul meu , pe numele la amandoi, banii fiind ai mei, si l-am trecut in acte pentru ca urma sa formam o familie. De cateva luni de zile a plecat, ne-am despartit, eu am ramas in casa cu fetita mea dintr-o prima casatorie, el spunandu-mi ca nu are pretentii la casa decat in cazul in care o vand.
Acum as vrea sa incep constructia altei case pe teren, si nu pot sa il scot din acte.
Ce se poate face? Sau ce sa fac sa pot incepe constructia dar el sa nu beneficieze cu nimic mai tarziu din asta?
indicat ar fi sa solutionati problema cu fostul dvs prieten inainte sa va apucati de constructia unui nou imobil.
puteti merge la un notar sa va doneze cota lui de 1/2 asupra imobilului,
Este calea cea mai simpla..............
Cum puteti dovedii ca banii au fost ai dvs?
Ati vandut ceva inainte de a cumpara?
Ati facut un imprumut?
Ati imrumutat bani de la o ruda?
trifugabriel a scris:

Cum puteti dovedii ca banii au fost ai dvs?
Ati vandut ceva inainte de a cumpara?
Ati facut un imprumut?
Ati imrumutat bani de la o ruda?



te gandesti cumva la o iesire din indiviziune?
Citeste mai jos pronuntarea instantei intr-o speta asemanatoare, diferenta este aceea ca cei doi erau casatoriti. Fata primise banii de la parinti in urma vanzarii unui imobil.

Respinge acţiunea principală privind pe reclamantul-pârât R.P., cu domiciliul în Bucureşti, , pe pârâta-reclamantăT.M., cu domiciliul în Bucureşti, ca fiind neîntemeiată. Admite cererea reconvenţională. Constată că este bunul propriu la pârâtei-reclamante apartamentul situat în Bucureşti, str. Constată că soţii au dobândit în perioada căsătoriei următoarele bunuri: 1. pat dublu, 2. tv Nokia, 3. mochetă, 4. birou calculator, 5. set farfurii, 6. serviciu pahare bere, 7. 2 fotolii tapiţate grena, 8. tv alb negru, 9. toaletă cu oglindă, 10. cuier hol, 11. frigider Arctic, 12. canapea, 13. dulap trei uşi, 14. maşină de spălat Ardo, 15. mobilă bucătărie, 16. aragaz Zanussi. Dispune ieşirea din indiviziune. Atribuie reclamantului bunurile de la 1 la 10 şi atribuie pârâtei restul bunurilor mobile. Obligă reclamantul la cheltuieli de judecată reprezentând onorariu apărător şi taxă de timbru în valoare de 5334 lei. Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.05.2010. Sol

Alte discuții în legătură

Succesiune-nelamurire atribuire imobil in natura danutbuduru danutbuduru Buna ziua. Sunt in proces de succesiune cu tata dupa moartea mamei pentru doua imobile, unul dobandit de tata inainte de casatorie dar cumparat in rate, ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Cerere in vederea atribuirii intregului imobil ContSters335821 ContSters335821 Sunt majoritara cu o cota de 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , iar piritii sa fie despagubiti in teren intravilan , teren care ... (vezi toată discuția)