avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa cu 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa cu 2 proprietari

Buna ziua, am si eu o intrebare. Acum 5 ani am cumparat o casa impreuna cu prietenul meu , pe numele la amandoi, banii fiind ai mei, si l-am trecut in acte pentru ca urma sa formam o familie. De cateva luni de zile a plecat, ne-am despartit, eu am ramas in casa cu fetita mea dintr-o prima casatorie, el spunandu-mi ca nu are pretentii la casa decat in cazul in care o vand.
Acum as vrea sa incep constructia altei case pe teren, si nu pot sa il scot din acte.
Ce se poate face? Sau ce sa fac sa pot incepe constructia dar el sa nu beneficieze cu nimic mai tarziu din asta?
Banii au fost imprumutati de la cineva, dar nu am cum sa ii justific. El stie treaba asta, initial spunand ca nu vrea nimic, dar acum din razbunare nu vrea sa imi dea nici un act fara sa ii dau bani. Daca ar fi sa ramana casa in stadiul asta cu 2 proprietari, as putea ridica alta pe teren, si eventual sa o evaluez acum inainte de a o construi pe cea noua si dupa? Adica daca ar fi sa isi ceara vreo parte dupa 10 ani, ar putea sa isi ia partea doar din ce a fost, nu din ce construiesc eu? Mai ales ca acum e plecat din tara, si nu va veni curand.
Documentatii necesare pentru AUTORIZATIE DE CONSTRUIRE
-cerere tip
-certificat de urbanism in termenul de valabilitate
-dovada detinerii terenului pe care se amplaseaza constructia
-toate avizele cerute prin certificatul de urbanism
-documentatia de autorizatie de construire, in doua exemplare semnate de arhitect si de inginer constructii iar pentru oras -atestator proiect ( memoriu tehnic, plan de incadrare in zona, plan de situatie planurile tuturor nivelelor, plan fundatii, plan invelitoare, toate fatadele, sectiune, detalii specifice)
-dovada achitarii taxei pentru autorizatie


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-nelamurire atribuire imobil in natura danutbuduru danutbuduru Buna ziua. Sunt in proces de succesiune cu tata dupa moartea mamei pentru doua imobile, unul dobandit de tata inainte de casatorie dar cumparat in rate, ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Cerere in vederea atribuirii intregului imobil ContSters335821 ContSters335821 Sunt majoritara cu o cota de 2/3 din casa si teren . Pot cere atribuirea intregului imobil , iar piritii sa fie despagubiti in teren intravilan , teren care ... (vezi toată discuția)