avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cine plateste in acest caz?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cine plateste in acest caz?

Daca esti absolventul unei universitati, ce nu are acreditare la specializarea studiata, ce se poate face pt. a recupera banii investiti?
1.- se poate actiona in judecata universitatea respectiva?
2- se poate actiona in judecata Statul Roman pt. ca nu a vegheat, prin parghiile sale, la functionarea legala a universitatii?
Se poate castiga un astfel de proces?
Daca justitia romana nu da castig de cauza se poate merge la C.E.D.O cu asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
hd76avr, utilizator
Cel mai recent răspuns: hd76avr , utilizator 15:43, 13 Iulie 2010
Buna ziua !
Au fost si se regasesc multi altii in aceste situatii mai ales datorita faptului ca au fost atrasi de facilitati gen taxe mici , facultati in teritoriu si nu s-au interesat inainte daca acestea sunt sau nu acreditate .
Este adevarat ca universitatile particulare in dorinta de a atrage cat mai multi studenti s-au folosit de acreditarile obtinute pt unele specializari , mentionand faptul ca sunt acreditate (afisajele publicitare in special) , fara sa specifice care sunt acreditarile sau care sunt formele de invatamant care sunt acreditate (vezi Spiru Haret care nu avea acreditare in teritoriu pt. ID) . De altfel , cunoscand acest detaliu , nicio facultate sau marea majoritate ( e vorba de facultatile cu"probleme") nu a precizat in vreun document incheiat cu studentul faptul ca este sau nu acreditata in specializarile X,Y,Z , astfel ca multi s-au trezit in ipostaza ingrata de a finaliza studiile care nu sunt recunoscute #-o .
Rapunzand la intrebarile dvs. :
1. universitatea se poate actiona in judecata insa ce dovezi solide puteti sa aduceti ?
2. Cele mai multe din facultatile / formele de invatamant neacreditate au functionat urmare hotararilor luate de senatele universitatilor in baza autonomiei universitare (cazul Spiru Haret fiind elocvent , existand si la aceasta data litigiu intre aceasta si Ministerul Educatiei si Cercetarii ) , motiv pt care nu se poate actiona in judecata Statul Roman ...
Multumesc pt. raspuns.
A invoca faptul ca " nu s-au interesat daca este sau nu acreditata" este cu totul la nelocul lui.
Ce ma intereseaza pe mine daca barul din coltul strazii are sau nu autorizatie de functionare si toate celelalte avize.Eu imi platesc cinstit cafeaua neagra, dulce si fierbinte.Nu eu sunt cel care trebuie sa stie daca cafeau respectiva este sau nu vanduta legal.ORGANELE STATULUI, competente in aceasta directie, trebuie sa controleze si, eventual, sa inchida "barul" daca nu-i legal.
Asa si cu universitatea....daca face reclama ca-i ok....si nu-i, trebuie sa plateasca.Daca nu, sa plateasca Statul.Cineva trebuie sa plateasca.Daca nu, sa se recunoasca studiile.Eu nu vad decat aceste 3 variante de bun simt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)
Salariat cu diploma nerecunoscuta adela1978 adela1978 Buna ziua. Apelez la sfaturile Dvs. privind urmatoarea situatie: - cred ca toata lumea deja cunoaste scandalul diplomelor id spiru haret. - avem un ... (vezi toată discuția)