avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotarari ale Consiliului Local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotarari ale Consiliului Local

o Hotarire de consiliu local pentru repartizarea unui apartament la o familie trebuie trebuie aprobata cu o treime din voturi ale consilierilor
iar pentru evacuarea unei familii din apartament este necesar numai jumatate plus unu ???
de ce se aplica asa ??

este corect ??? daca este vorba tot despre o locuinta

Cel mai recent răspuns: MARCEL MOLNAR , Consilier juridic 22:47, 14 Iulie 2010
Nu exista hotarari ale CL aprobate prin votul unei treimi a consilierilor. Cvorumul minim prevazut de legea 215/2001 este de jumatate plus 1 din nr. consilierilor prezenti, iar pentru ca o sedinta sa fie valabila, tot legea cere minim prezenta a jumatate plus unul din nr. consilierilor in functie... Mai exista anumite tipuri de hotarari pentru care se cere votul a jumatate plus unul din nr. consilierilor in functie, iar hotararile de consiliu privind patrimoniul (in care consider ca s-ar incadra si repartizarea unor locuinte din fodul locativ al primariei) se adopta cu votul a 2/3 din nr. consilierilor in functie.
aveti dreptate, am gresit,
repartizarea unie locuinte se face cu 2/3 din numarul de voturi
dar intrebarea mea este
pentru evacuarea dintr-o locuinta cite voturi sunt necesare ??
va multumesc
Pai evacuarea dintr-un imobil care face parte din patrimoniu, eu cred ca tot cu 2/3 din totalul consilierilor in functie se face. Parerea mea:D
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot deschis DreamTeam DreamTeam Buna ziua! Poate reusiti sa ma lamuriti si pe mine... ! 1. In momentul cand un Consiliu Profesoral voteaza cu un numar de 3 voturi pentru, 18 abtineri ... (vezi toată discuția)
Cvorum consiliu local TR2013 TR2013 Care este cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor consiliului local, în cazul în care un consilier local decedează şi un grup de consilieri ... (vezi toată discuția)
Cum se alege viceprimarul unei localitati? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua, doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ??? votul ... (vezi toată discuția)