avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Scutire de impozit pentru vaduva veteran de razboi?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Scutire de impozit pentru vaduva veteran de razboi?

Buna ziua,

vaduvele veteranilro de razboi sunt scutite de plata impozitelor? ma refer aici strict la un impozit pe pamant, situat in Ialomita. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:34, 13 Iulie 2010
Nu are relevanta unde este situat terenul. Vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi sunt scutite de plata impozitului pentru terenurile arabile in suprafata de pana la 5 ha, conform art. 16, lit. e) din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi.

ART. 16
Veteranii de razboi si vaduvele de razboi beneficiaza si de urmatoarele drepturi:
..................................
e) scutirea de plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile în suprafaţă de până la 5 ha. Aceste scutiri se aplică şi văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe teren agricol simona_v simona_v veteranii de razboi sau stramutatii din basarabia sunt scutit de plata impozitului pe terenuri agricole???....vreau si eu un raspuns la aceasta ... (vezi toată discuția)
Scutire pt terenuri arabile 5 ha veterani Violeta Berbece Violeta Berbece Punctul 6 din lg 303/13.07.2007, publicata in MO 785/20.11.2007, privind modificarea si completarea legii nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, prevede la ... (vezi toată discuția)