avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... discriminare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

discriminare

Buna ziua, tuturor. Am o mare rugaminte, si anume sa ma lamuriti daca unor furnizori de servicii medicale, de exemplu, unor spitale, li se poate aplica o taxa de acreditare, in mod diferentiat, adica pentru spitalele din mediul urban o taxa de 1000 RON, iar pentru cele din rural o taxa de 500 RON, aceste spitale furnizand aceleasi servicii medicale. Este vorba, in cazul de fata, de o discriminare si incalcare a Constitutiei (art.16) si a prevederilor OG.137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata? Va multumesc anticipat si va doresc sanatate si reusite pe toate planurile.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:41, 13 Iulie 2010
Da, este o discriminare, dar una pozitiva - spitalele din mediul rural beneficiind de o reducere. Dar nu cred ca este de domeniul OG.137/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In romania nu mai sunt respectate drepturile, instantele judecatoresti si cncd isi declina competenta fiind ingradita de curtea constitutionala ContSters169678 ContSters169678 La plangerea fundatiei HAND-ROM, inaintata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la încetarea contractelor de muncă la primariile ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua 1 Am o cunostinta pe care patronul a adus o la exasperare ..... A ajuns sa l ameninte zilnic cu faptul ca va ramane pe drumuri, trebuie sa plece pt ... (vezi toată discuția)
Discriminare Samulea Samulea Buna ziua Se poate considera ca fiind discriminare refuzul unui comerciant de a permite accesul in magazin pentru efectuarea de cumparaturi fara a preciza ... (vezi toată discuția)