avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... discriminare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

discriminare

Buna ziua, tuturor. Am o mare rugaminte, si anume sa ma lamuriti daca unor furnizori de servicii medicale, de exemplu, unor spitale, li se poate aplica o taxa de acreditare, in mod diferentiat, adica pentru spitalele din mediul urban o taxa de 1000 RON, iar pentru cele din rural o taxa de 500 RON, aceste spitale furnizand aceleasi servicii medicale. Este vorba, in cazul de fata, de o discriminare si incalcare a Constitutiei (art.16) si a prevederilor OG.137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata? Va multumesc anticipat si va doresc sanatate si reusite pe toate planurile.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:41, 13 Iulie 2010
Da, este o discriminare, dar una pozitiva - spitalele din mediul rural beneficiind de o reducere. Dar nu cred ca este de domeniul OG.137/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In romania nu mai sunt respectate drepturile, instantele judecatoresti si cncd isi declina competenta fiind ingradita de curtea constitutionala ContSters169678 ContSters169678 La plangerea fundatiei HAND-ROM, inaintata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii cu privire la încetarea contractelor de muncă la primariile ... (vezi toată discuția)
Hartuire la locul de munca carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua 1 Am o cunostinta pe care patronul a adus o la exasperare ..... A ajuns sa l ameninte zilnic cu faptul ca va ramane pe drumuri, trebuie sa plece pt ... (vezi toată discuția)
Repartizare la sectia gresita a cererii de chemare in judecata aidu aidu Am formulat actiune, intemeiata pe OG 137/2000, privind discriminarea in procesul de selectie si recrutare. Tribunalul mi-a repartizat cererea la Sectia ... (vezi toată discuția)