avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Discriminare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Discriminare

Buna ziua

Se poate considera ca fiind discriminare refuzul unui comerciant de a permite accesul in magazin pentru efectuarea de cumparaturi fara a preciza un motiv temeinic?
Se poate intreprinde o actiune in instanta ?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2024
Samulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:12, 30 Septembrie 2024
OG nr. 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață
art. 56
Se interzice a se refuza consumatorului fără un motiv justificat, conform prevederilor legale în vigoare, vânzarea unui produs sau prestarea unui serviciu.

Nerespectarea prevederilor art. 56 este sanctionata cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei de organele de control abilitate ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.


Cornel Vasile a scris:



Nerespectarea prevederilor art. 56 este sanctionata cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei de organele de control abilitate ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Multumesc mult pentru raspuns domnule consilier, scurt si la obiect ca de obicei.Am rugamintea daca cunoasteti pentru ce motiv si in baza carui articol de lege in afara de art 27 din OG 137/2000 pot inainta plangere in instanta?
art. 2 alin. 1 si 4 din OG 137/2000
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult.

Cornel Vasile a scris:

art. 2 alin. 1 si 4 din OG 137/2000

Nu este discriminare în sensul legii. Cu toate acestea, ceea ce a afirmat @CornelVasile e perfect adevărat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua o întrebare am și eu eu m am.judecat cu un.patron ... augustin39 augustin39 Bună ziua O întrebare am și eu Eu m am.judecat cu un.patron iar acum.cateva zile m am.dus sa beau o cafea în acel restaurant și m a dat afara spunandu ... (vezi toată discuția)
Restul in produse la cumparaturi PC_k05 PC_k05 practica comerciantilor de a folosi marfuri ieftine in locul restului, motivand lipsa maruntisului in casa, este deja bine cunoscuta in toata tara. rugaminte ... (vezi toată discuția)
Dreptul de selectare a clientelei marsi marsi Buna ziua, As dori sa stiu daca un magazin isi poate rezerva dreptul de a selecta clientela si pe baza a carui motiv? Daca ai fost intr-un magazin de mai ... (vezi toată discuția)