avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Afisare program salon
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Afisare program salon

Buna ziua.
Detin un salon in care fiecare colaborator este o I.I sau PFA.
Care este obligativitatea afisarii unui program?
Unii isi aduc clientii dimineata, altii dupa masa.
Cum putem evita probleme cu ITM?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 13 Noiembrie 2017
Nu inteleg despre ce salon poate fi vorba, daca firma nu gestioneaza activitatea, chiar daca lucreaza cu colaboratori organizati ca II sau PFA.
Programul de lucru trebui afisat.
Este vorba de salon de infrumusetare.
Problema este ca unii lucreaza dimineata. Altii dupa masa. Deci nu toti colaboratorii vor fii toata ziua la salon.
OG 99/2000
art. 9
Orarul de funcţionare se afişează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia.

Nerespectarea prevederilor art. 9, se sanctioneaza cu amendă de la 200 lei la 2.000 lei de catre ANPC si organele de control abilitate ale primăriilor,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate respectare o.g. 99 /2000? - traducator sonia1978 sonia1978 Sunt PFA - traducator autorizat de MJ. Activitatea o desfasor acasa, Nu am birou/sediu. Ma intereseaza daca in aceasta situatie se aplica prevederile ... (vezi toată discuția)
Anularea activitati merin merin Primaria pe raza careia am magazinul alimentar mi-a anulat autorizatia de functionare pentru ca nu imi respect programul de functionare. Aceasta decizie am ... (vezi toată discuția)
Restul in produse la cumparaturi PC_k05 PC_k05 practica comerciantilor de a folosi marfuri ieftine in locul restului, motivand lipsa maruntisului in casa, este deja bine cunoscuta in toata tara. rugaminte ... (vezi toată discuția)