avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere urgentare finalizare dosar penal pentru alcool ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere urgentare finalizare dosar penal pentru alcool la volan

Buna ziua,

Acum un an jumate am fost prins conducand in stare de ebrietare, mi s-a intocmit dosar penal si mi s-a retinut permisul.La momentul respectiv am platit taxa la IML pentru calcularea alcoolemiei, si a iesit 0.9 / 1.15.
Acum 2 luni am primit o citatie de la politie, am fost, si mi-au spus ca procurorul a trimis dosarul ca sa se faca proba de recalculare a alcoolemiei. Am platit-o si in urma acesteia a rezultat o alcoolemie mai mare de 1.23 . Cei de la politie au trimis dosarul inapoi la parchet.
Am fost azi la parchet si m-am interesat si mi s-a spus ca au primit dosarul dar nu s-a rezolvat si sa revin peste cateva luni sau depun o cerere de urgentare a finalizarii dosarului.
Am citit pe forum si am inteles ca ar fi in defavoarea mea sa fac aceasta cerere.Daca as face aceasta cerere cui i-o adresez si ce ar trebui sa scriu?

Va multumesc,
Mihai

Cel mai recent răspuns: Sistepo , utilizator 18:56, 27 Iulie 2011
Ptr ce sa faceti cerere de urgentare ? Ptr a fi trimis mai repede in judecata ?
La o valoare de 1,23 g/l alcool in sange , cam asta v-ar fi soarta .
Parerea mea este sa va angajati un avocat care sa va ajute , intrucat , ajuns in judecata , riscati o condamnare .
Nu incercati sa urgentati cercetarile, nu ar fi in favoarea dumneavoastra. Tratati problema cu seriozitate, cunosc o speta in carepersoana in cauza nu a facut-o, nu s-a prezentat, nu s-a interesat de proces, si a primit o pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru alcolemie de 1,25, fara sa fi fost implicat in vreun accident sau sa fi existat vreo alta problema.
Dreptul de a cere urgentarea cercetarii penale il aveti dar chiar nu are sens.
Aveti rabdare sa vedeti ce se va mai intampla.
In general oamenii trag de timp in astfel de situatii si dvs. va grabiti...:hm:
Aveti si un motiv?

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri.
Vroiam sa fac cererea pentru ca am nevoie de permis si vroiam sa se finalizeze dosarul mai repede.
In cazul de fata daca mi-as luat permis de conducere din alta tara, valabil international as incalca vreo lege in Romania?
Dupa parerea mea daca nu declarati fals si reusiti sa va luati carnetul in alta tara veti avea dreptul de a conduce.Ma refer la situatia in care formularul din tara respectiva nu cuprinde o rubrica in care sa fie necesar sa dati o declaratie neadevarata.
In Romania nu veti putea conduce.
Ar fi bine sa consultati un avocat si din acea tara pentru mai multe detalii juridice concrete...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Dosar penal la politie ciptes ciptes Am un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si este la Politie din 25.11.2008. Cam cat mai poate dura instrumentarea dosarului pana ii da ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului dula_mondialu dula_mondialu am fost testat cu etilotestul de organele de politie si mi-a iesit o alcoolemie de 0,57 in aerul expirat,si 1,10 rspectiv 0,95 in sange. ce mi se poate ... (vezi toată discuția)
Am condus autoturismul fiind sub influenta bauturilor alcoolice adrian91 adrian91 Salut, m-am urcat baut la volan pe 18 iulie si am fost oprit de un echipaj la ora 3:10, am fost la sectie unde mi-a iesit 0.6 in aerul expirat. Am fost dus la ... (vezi toată discuția)