avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus autoturismul fiind sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus autoturismul fiind sub influenta bauturilor alcoolice

Salut, m-am urcat baut la volan pe 18 iulie si am fost oprit de un echipaj la ora 3:10, am fost la sectie unde mi-a iesit 0.6 in aerul expirat. Am fost dus la spital, la 3:40 respectiv 4:40 mi-au fost recoltate probe biologice. Am platit analizele la IML, rezultatele sunt 1.15 prima proba, 1.35 a 2-a proba. In seara respectiva la incurajarile agentilor am declarat ca sunt nedormit de 24 de ore, ca nu am mancat nimic si ca am baut 2 beri cu alcool 7%.
Imi puteti spune care este cursul evenimentelor? Am auzit ca procurorul ma va pune sa dau o noua declaratie si ca aceea este cea finala unde trebuie sa am grija ce spun.
Va face si procurorul un calcul al alcoolemiei sau numai recalcularea de la IML face acest lucru?
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:56, 18 August 2011
veti da si la procuror si veti merge apoi in instanta
Nu este obligatoriu sa se ajunga la instanta, daca se va face recalcularea.
Aveti din pacate toate sansele sa fiti trimis in judecata si condamnat, conducere pe drumurile publice sub influienta alcoolului, la cifrele alea, nu prea erau doua beri:). Dar aveti posibilitatea de a nu da nicio declaratie sau sa dati o declaratie in prezenta unui avocat si de asemenea, de a propune probe in aparare.
Nu este bine ca ati condus sub influienta alcoolului dar este bine ca in instanta sa va recunoasteti fapta si ca o regretati si in felul acesta puteti beneficia de reducerea pedepsei cu 1/3. Dar permisul va fi anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie Marian-90 Marian-90 la prima recoltare de sange am avut 1 , iar la cea dea doua 0,80 , am fost sfatuit sa fac o recalculare a alcoolemiei ,sunt sanse sa iasa mai mica???? (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)