avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Legea 76/6 mai 2010 - impozit minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Legea 76/6 mai 2010 - impozit minim

Va rog sa ma ajutati sa inteleg care contribuabili nu mai au obligatia platii impozitului minim cf.modificarilor aduse prin aceasta lege Codului Fiscal deoarece m-am prezentat la A.F.P.de care apartin si nu am primit nici un raspuns clar, in sensul ca ''au dat din umeri'' este adevarat ca nici nu mi-au dat dreptate dar nici nu m-au contrazis, Sunt administratorul unei SRL care a fost dizolvata in 2007, are numit lichidator din 2008 si figureaza cu un debit ce reprezinta impozitul minim. initiativa de a ma prezenta la AFP cu acest text de lege mi-a dat-o o utilizatoare AVOCAT.NET. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: colceriumari-bv , utilizator 13:06, 23 Iulie 2010
art 18 cf:
(7) Nu sunt obligaţi la plata impozitului minim potrivit prevederilor alin. (2) — (4) contribuabilii care se află în următoarele situaţii:

a) se află în procedura insolvenţei, de la data deschiderii acestei proceduri, potrivit legii;

b) se află în dizolvare, de la data înregistrării acestei menţiuni în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii. Pentru contribuabilii care se dizolvă de plin drept ca urmare a expirării duratei de existenţă prevăzute în actul constitutiv sau, după caz, în actul modificator, scutirea de la plata impozitului minim operează de la data dizolvării prevăzute în aceste acte. Nu intră sub incidenţa acestor prevederi contribuabilii care se află în dizolvare fără lichidare.

Art. II - Prevederile art. 18 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost completate prin prezenta lege, se aplică şi contribuabililor care se află în procedurile menţionate la alin. (7) lit. a) şi b) la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Legea 76/2010 este cea care aproba cu modificari , oug 109/2009 si intra in vigoare de la 14.05.2010.
Va multumesc pt.raspuns si promptitudine, dar insist; in situatia expusa de mine, am obligatia de a plati acest impozit sau nu. Scuzati insistenta. va multumesc.
De la data intrarii in vigoare (14.05.2010) nu datorati impozit minim .
Pana la aceasta data insa, da , pentru perioada 01.05.2009 -14.05.2010, unde 01.05.2009 este data la care og 34 (cea cu imp minim ) a inceput sa fie aplicabila.
Va multumesc fff mult. Cu respect o utilizatoare.
Cu multa placere ,
:)

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar si firma dizolvata fulgisordenea fulgisordenea am depus la reg.comertului documentele pentru dizolvare si radiere la 30.03.2009. firma s-a dizolvat si cererea de radiere a fost respinsa. contabila nu a mai ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firma dizolvata juridic de onrc anterior 2009? mihailus mihailus Prezint situatia critica a unei firme in speranta ca voi obtine informatii ce ma vor ajuta pentru identificarea solutiei optime atat mie cat si, probabil, ... (vezi toată discuția)
Interpretare art. ii legea 76/2010 iuliainstant iuliainstant Buna ziua. As dori sa cunosc interpretarea pe care o dat dvs. art. II din Legea nr. 76/2010: \" Prevederile art. 18 alin. (7) din Legea nr. ... (vezi toată discuția)