avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit interpretare art. II Legea 76/2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

interpretare art. II Legea 76/2010

Buna ziua.
As dori sa cunosc interpretarea pe care o dat dvs. art. II din Legea nr. 76/2010:
" Prevederile art. 18 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum au fost completate prin prezenta lege, se aplică şi contribuabililor care se află în procedurile menţionate la alin. (7) lit. a) şi b) la data intrării în vigoare a prezentei legi." Adica nu sunt obligaţi la plata impozitului minim contribuabilii care se află în următoarele situaţii:
a) în procedura insolvenţei, de la data deschiderii acestei proceduri;
b) în dizolvare, de la data înregistrării acestei menţiuni în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti.
Interpretand logic si gramatical acest text de lege, se poate concluziona ca o societate care la data de 14.05.2010 se afla deja in dizolvare/insolventa, intrand sub incidenta art. II din Legea 76/2010 si implicit sub incidenta art. 18 (7) Cod fiscal, nu mai este obligata la plata impozitului minim incepand cu data inregistrarii mentiunii dizolvarii/data deschiderii procedurii insolventei (nu incepand cu data de 14.05.2010).
N.B. - textul prevede ca "....LA data intrării în vigoare....", si nu "..DE LA data intrării în vigoare...."
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 15:00, 23 Iulie 2010
exact

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 76/6 mai 2010 - impozit minim colceriumari-bv colceriumari-bv Va rog sa ma ajutati sa inteleg care contribuabili nu mai au obligatia platii impozitului minim cf.modificarilor aduse prin aceasta lege Codului Fiscal ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar si firma dizolvata fulgisordenea fulgisordenea am depus la reg.comertului documentele pentru dizolvare si radiere la 30.03.2009. firma s-a dizolvat si cererea de radiere a fost respinsa. contabila nu a mai ... (vezi toată discuția)
Impozit minim aurapop aurapop Daca o societate comerciala(SRL), dizolvata la data de 09.03.2009 la Registrul Comertului, prin dizolvare si lichidare voluntara, conform art. 235 din Legea ... (vezi toată discuția)