avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutorrrrrrrrrrrr
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutorrrrrrrrrrrr

IN PRIMUL RAND VA SALUT, AM O MARE DILEMA! AM PRIMIT O CITATIE CARE SUNA CAM ASA:EU X, IN CALITATE DE PETENT, IN PROCES CU PERSOANA Y IN CALITATE DE INTIMAT,PENTRU FOND-PLANGERE IMPOTRIVA REZOLUTIILOR SAU ORDONANTELOR PROCURORULUI DE NETRIMITERE IN JUDECATA(art.278 ind.1 C.p.p.)

INDICATI ADRESELE INTIMATILOR

Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.
In cazurile prevazute de art 171 alin 2 si 3 cod procedura penala, apararea este obligatorie,iar in cazul in care partea nu isi alege aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un aparator din oficiu.In vederea exercitarii dreptului la aparare, partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei.
#-o:O#-o
va multumesc anticipat
Care e intrebarea?
ce inseamna citatia?adica ce inseamna petent? si intimat?
Petentul este persoana care a facut plangere impotriva solutiei procurorului de a nu-l trimite in judecata pe intimat.

S-a facut o plangere penala si procurorul a decis sa nu il trimita in judecata pe invinuit.

Intelegem ca dvs. sunteti persoana vatamata.

Se va judeca la termenul precizat in citatie solutia procurorului. Instanta are mai multe variante ( respinge plangerea, admite plangerea si retrimite cauza procurorului, admite plangerea si retine cauza spre judecare).

Prezenta dvs. nu e obligatorie.
Domnule BOGDAN EUGEN, aveti vreo calitate in situatia pe care ati postat-o?
eu am fost cel invinuit acuzat mincinos, a urmat tot felul de procese civile dar niciunul asa cu implicare penala,am cerut instantei civile sa ia in calcul si rezolutia dosarului intentat mie cum ca asi fi inselat o anume persoana. dar procurorul a dat neinceperea urmariri penale in potriva mea. eu sunt in calitate de PETENT, IAR CEL CARE MA ACUZAT PE NEDREPT ESTE INTIMAT. MULTUMESC ANTICIPAT

Alte discuții în legătură

Sunt chemat in instanta in calitate de intimat intr-un proces penal mariusicacristian mariusicacristian Buna ziua ! As dori sa aflu daca sunt chemat in instanta in calitate de intimat, intr-un proces penal , in care plangerea este facuta impotriva rezolutiilor ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata adys98 adys98 In urma cu aprox. un an , mai precis pe 13/02/2011 , a avut loc un scandal , in baruletul pe care-l detin . La izbucnirea conflictului , se aflau in ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios serban.mirela74 serban.mirela74 Am fost reclamata la politie de o vecina cu care sunt in litigiu ca am inregistrat/o ,fapt neadevarat.As putea sa o dau in judecata pentru denunt calomnios? ... (vezi toată discuția)