avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare/trasnfer personal contractual in interiorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare/trasnfer personal contractual in interiorul institutiei.

Buna seara,

Tocmai am primit normativul de personal de la prefectura, prin care ma anunta ca am 30 de posturi per institutie si inca 5 posturi separat, pentru biroul de proiecte cu finantare europeana.
Din cele 5 posturi "europene" aprobate, am ocupat doar unul, celelalte 4 fiind vacante si contractuale. Ce varianta am sa pot transfera/muta pe aceste posturi 4 contractuali, actualmente angajati in ale compartimente ale primariei? (daca nu-i pot muta aici, sunt obligata sa concediez exact 4 persoane; daca i-as putea muta pe aceste posturi vacante, as iesi exact pe "cheie").
Problema este ca am cautat peste tot in Codul Muncii, dar nu am vazut posibilitate de transfer/mutare in alt compartiment pentru contractuali; am vazut doar delegare/detasare, care nu ma ajuta in vreun fel. Are cineva vreo idee??
Cel mai recent răspuns: corinaolaneanu , utilizator 09:53, 20 Iulie 2010
Act aditional prin care le schimbati locul muncii, de la serviciul x la l serviciul y.
Pai trebuie sa dau si dispozitie a primarului, in care sa invoc baza legala, care nu am gasit-o pana acum. Asta e problema....
Pai atunci nu faceti un proiect de hotarare prin care sa modificati organigrama si numarul de posturi a primariei in conformitate cu noile aberatii (standarde...:()?

Dupa aprobarea hotararii,ii puneti pe oameni sa faca cerere de schimbare a locului muncii de la compartimentul x la y, le intocmiti acte aditionale mentionand la inceputul actului aditional faptul ca s-a incheiat pe baza hotararii x, normativului y si cererii salariatului.

Voila :)
Nu se face asa ceva fara mentionarea bazei legale care permite efectuarea transferului/mutarii (art. X din legea Y). La functionarii publici, transferul este reglementat de legea 188/1999, la contractuali nu am vazut asa ceva in Codul Muncii (acolo se prevede doar delegare/detesare, care nu ma ajuta nici una din ele).#-o
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
Kyandra, moderator
Oare care ar putea fi temeiul legal pentru personal contractual?...:hammer:

Art. 41. - (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor.
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
b) locul muncii;

Alte discuții în legătură

transfer pers. contractual inspector ia in cadrul unui ... ClaudiuA ClaudiuA Buna ziua. Sunt personal contractual inspector IA in cadrul unui compartiment al unui serviciu public local. As dori sa ma \"mut\" in alt compartiment din ... (vezi toată discuția)
Transfer in cadrul unui compartiment MioaraB MioaraB Buna ziua. As avea nevoie de o indrumare. Lucrez in cadrul unui serviciu de asistenta sociala ca sef serviciu. Serviciul este structurat pe 5 compartimente. ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere pe post similar administratie publica, functionar public mela2008 mela2008 Buan ziua. Sunt functionar public in administratia publica locala, incadrata inspector principal gradatia 3, lucrez aici din 2004 (aprilie). Dupa intoarcerea ... (vezi toată discuția)