avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer in cadrul unui compartiment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer in cadrul unui compartiment

Buna ziua. As avea nevoie de o indrumare. Lucrez in cadrul unui serviciu de asistenta sociala ca sef serviciu. Serviciul este structurat pe 5 compartimente. Problema este urmatoarea: Din cadrul unui compartiment o persoana a intrat in indemnizatie pentru crestere copil. Postul este: functionar public, inspector asistent I. In acest moment fiind descoperita activitatea, am nevoie de o persoana care sa fie transferata din cadrul altui compartiment pe acel post. Singurul compartiment unde este personal disponibil in vederea efectuarii unui transfer este compartimentul cresa.Aici posturile sunt contractuale. Intrebarea mea este: Care este procedura, baza legala pentru a efectua acest transfer, repet, in cadrul aceluiasi serviciu. Mentionez ca pentru inspector asistent I, persoana care a ocupat postul are studii superioare, iar in compartimentul cresa, sunt persoane care au doar studii liceale. Va rog sa ma indrumati in ceea ce ar trebui sa intreprind pentru a face acest transfer de personal pe perioada cat titularul postului este in indemnizatie crestere copil.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MioaraB , utilizator 20:24, 13 Mai 2009
Modificarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici de executie si functionarilor publici de conducere are loc prin:
a) delegare;
b) detasare;
c) transfer;
d) mutarea in cadrul altui compartiment sau altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii sau institutiei publice;
e) exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere.

Legea nr.188/1999 prevede ca :
Art. 91. - (1) Mutarea in cadrul altui compartiment al autoritatii sau institutiei publice poate fi definitiva sau temporara.
(2) Mutarea definitiva in cadrul altui compartiment poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) cand se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea functionarul public, pe o functie publica vacanta de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau cu repartizarea postului corespunzator functiei publice detinute, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public si a salariului acestuia. In acest caz este necesar acordul scris al functionarului public;
b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional, cu respectarea pregatirii profesionale a functionarului public;
c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.
(3) Mutarea temporara in cadrul altui compartiment se dispune motivat, in interesul autoritatii sau institutiei publice, de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice, pe o perioada de maximum 6 luni intr-un an, cu respectarea pregatirii profesionale si a salariului pe care il are functionarul public.
(4) Mutarea temporara sau definitiva in cadrul altui compartiment poate fi solicitata de functionarul public in cazul in care starea sanatatii, dovedita cu certificat medical, nu ii mai permite desfasurarea activitatii in acel compartiment. Mutarea se poate face pe o functie publica corespunzatoare, daca functionarul public in cauza este apt profesional sa indeplineasca noile atributii care ii revin.
(5) Daca mutarea se dispune in alta localitate, functionarul public beneficiaza de drepturile prevazute la art. 90 alin. (3).
(6) Functionarul public poate refuza mutarea in cadrul altei structuri a autoritatii sau institutiei publice in alta localitate, daca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 89 alin. (3).
Cu scuze, cred ca am uitat sa mentionez ceva foarte important. Daca postul vacant (indemnizatie crestere copil) este inspector asistent (functionar public), atunci poate fi efectuat un transfer pentru o persoana din alt compartiment care la aceasta ora este personal contractual si are doar studii liceale. Scuze inca o data ca nu am mentionat acest lucru. Multumesc din suflet.
Nu se poate transfera un functionar public pe un post de personal contractual ....:(
Era invers. daca un personal contractual se poate transfera pe un post der functionar public. Este posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca la functionarii publici din dsp-uri suriuta suriuta 1.dupa ce criterii un functionar public poate fi mutat dintr-un compartiment in altul si care sunt criteriile de departajare intre angajati? 2.asistentii ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva functionar public numit temporar florineacsu florineacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)