avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infintarea unei discoteci cu bar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infintarea unei discoteci cu bar

Buna seara. Am o mare rugaminte. Va rog din tot sufletul sa-mi spuneti si mie ce acte trebuiesc pentru infiinatrea unei societati (discoteca cu bar, fara mancare). Ce autorizatii trebuie sa aiba firma si de unde se pot obtine. Am citit mai multe discutii pe alte forum-uri, dar fiecare zice altceva, sau dau citate din lege.
Vreau ceva concret, pe intelesul omului. Daca exista o lege anume , poate imi spuneti cum se cheama si o voi citi cu mare atenti. Va rog mult sa ma ajutati.:-/
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
chirchisoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: chirchisoiu , utilizator 18:43, 14 Iulie 2010
cel mai bine ar fi sa intebati un jurist sau persoane care se ocupa cu infiintare fireme ,va vor zice exact ce va trebuie chiar poate va vor scoate toate autorizatiile necesare,in mare aveti nevoie de certificatul firmei cu domeniul caen,autorizatie sanipid -veterinara,taxa de compozitorii pt. discoteca si atorizatiile vecinilor iar la primarie o cerere de program (de functionare) aprobata de ei.
ceva concret iti spun cei de ;la registrul comertului.
intai trebuie sa infintezi un SRL care sa aiba obiect de activate discoteca cu bar.
dupa care urmeaza sca in functie de spatiu sa obti autorizatii.
Buna ziua,
Infiintarea firmei la Registrul Comertului nu presupune avize prealabile. Se infiinteaza prin procedura obisnuita. Nu are rost sa detaliez, deoarece, pe aceasta tema gasiti informatii mai mult decat suficiente pe site-uri specializate.
In functie de caz, veti opta pentru un sediu cu activitate, sau inregistrarea unui punct de lucru.

In cazul in care spatiul destinat desfasurarii activitatii de discoteca si bar va fi inchiriat ulterior, va trebui sa inregistrati punctul de lucru, printr-un dosar de mentiuni, sa declarati actvitatile corespunzatoare si sa obtineti Certificatul Constatator, de care veti avea nevoie in demersurile de autorizare ulterioare.

Bineinteles, declaratia pe propria raspundere va fi comunicata tuturor autoritatilor competente, dar, pentru a fi in deplina legalitate, trebie sa luati in considerare:
- demersuri pe linie sanitara veterinara (obtinerea autorizatiei de functionare de la DSV-SA si, eventual, implementarea unui ghid de bune practici);
- demersuri pe linie SSM-SU (sanatate si securitate in munca + situatii de urgenta) unde va recomand sa incheiati un contract cu o societate sau persoana specializata, care sa va asigure aceste servicii pe baza de abonament;
- obtinerea avizului de functionare de la primarie (in Bucuresti exista si o taxa anuala de 3000 lei);

Foarte importante pentru discoteca, bar (dar si pentru alte locatii in care se difuzeaza muzica, sau programe radio-tv) sunt licentele de difuzare a muzicii, care se obtin de la 3 institutii:
- UCMR - ADA ( [ link extern ] / );
- UPFR ( [ link extern ] / );
- CREDIDAM ( [ link extern ] / )

Precum si demersurile de amplasare a reclamei pentru discoteca, pentru care veti face, mai intai, demersuri pentru obtinerea Certificatului de Urbanism si ulterior, dosarul pentru obtinerea Autorizatiei de Constructie.

Pentru fiecare etapa in parte, trebuie avute in vedere o serie intreaga de detalii, dar, asa cum s-a precizat mai sus, cea mai mare parte a acestor detalii au legatura cu spatiul in care veti functiona..
Va multumesc tuturor. D-nul Primoris, am reusit sa obtinem destule informatii din ce ati scris, incat sa realizam ca e ceva de umblat. Noi avem doar actele de la Registrul comertului (certificatul de inmatriculare , actele de la UCMR -ADA si cererea facuta catre primarie in care cerem functionarea in ziua de sambata in locatia respectiva.. Cred ca cel mai bine ar fi sa apelam la un jurist din zona noastra. As dori totusi sa stiu, daca apelam la un jurist, el ar trebui sa se ocupe de toate aceste acte? in schimbul unei renumeratii desigur, ca sa nu fim ,,pacaliti". :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare deschidere discoteca si bar la punct de lucru ziar actualitatea ziar actualitatea am o societate si in urma adaugarii unor coduri CAEN vreau sa deschid o discoteca cu bar la un punct de lucru. Care sunt autorizatiile necesare? Aviz de la ... (vezi toată discuția)
Licenta functionare dj / muzicant greierepoznas greierepoznas Buna ziua, Sunt din Bucuresti si va rog daca se poate, un raspuns la o problema : Vreau sa prestez servicii gen DJ si live ca muzicant, insa nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Cafe-bar livia.mazare livia.mazare va rog ce autorizatii sunt neesare pentru a functiona un cafe bar? (vezi toată discuția)