Zi bună tuturor!
Cod.proc civ.Art.136. Excepţiile de procedură care nu au fost propuse în condiţiile art.115 şi 132 nu vor mai putea fi invocate în cursul judecăţii, în afară de cele de ordine publică.
Cu data de 16 07 2007 primesc citaţie în care este specificat următorul text: se va pune în discuţie excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului,:(
Reclamantul sunt eu, persoană fără pregătire de specialitate iar intimatul prefectul judeţului.:O
Procesul a pornit la 20 noiembrie 2006 -primul termen-, iar ziua citaţiei este la 01 august 2007, adică la al 14-lea termen al procesului #-o. Menţionez că la al 12-lea termen excepţia a fost declarată verbal de către reprezentantul intimatului, motivat pe un act străin procesului, fapt ce am remarcat în timpul şedinţei solicitând totodată instanţei ca să-l oblige pe intimat să aducă dovada aspra faptului ca acest act a fost comunicat şi mie. Dovada lipseşte şi de la declararea făcută în scris. Asta da justiţie! Primesc cu mulţumiri comentariile, Mihai
Da, insa rar se folosesc probe in sustinerea acestei exceptii... De regula se fac sustineri pe baza cererii de chemare in judecata si a celor ce reies din actele dosarului. De regula, interesul si-l motiveaza partea impotriva careia s-a ridicat exceptia, in practica.
Oricum, este o exceptie procedurala si, de regula, institutiile publice invoca destul de des si nesustinut lipsa interesului... din dorinta de a arata ca muncesc in dosarele pe care le au...
Instanta s-a pronuntat deja odata pe ea... astfel ca... nu mai conteaza.
:">Merci, pt. mesaje de lămurire ! Am trecut şi de şedinţa pentru care am fost citat în vederea punerii în discuţie a excepţiei calităţii procesuale active a reclamantului :((, şedinţă la care s-a dovedit părerea ca juriştii instituţiilor de stat invocă această excepţiile pt.tragere de timp şi a dovedi că ei lucrează (X-(însă nu muncesc!)S-A DISPUS O NOUÃ AMÂNARE FÃRÃ SÃ FIE PUSÃ ÎN DISCUŢIE EXCEPŢIA, dar în încheierea de şedinţă s-au consemnat fapte care nu corespund celor ce au fost discutate. Încheierea de şedinţă a fost concepută în aşa fel ca din cauza unei cerei a petentului s-a dispus amânarea. Nu este prima dată când nu s-au consemnat cele ce am spus eu în timpul şedinţei, ba mai mult s-au consemnat şi lucruri nespuse. #-oCe poziţie să iau în această privinţă?
Discuţiile pot fi înregistrate pe reportofon de părţi sau numai de instanţă, fiind instalate microfoane în sală! Sunt puse în funcţiune aceste instalaţii de înregistrare? Mă opresc aici, sunt sigur că nu numai eu sunt şicanat de către judecători în înţelegere cu jurişti c. Vacanţă plăcută, dacă mai aveţi!B-)
inregistrarea cu aparatura mentionata de dvs. se face numai in cauzele penale.
in spetele civile, la termenul urmator solicitati verificarea caietului grefierului si rectificarea incheierii de sedinta anterioare.