avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligarea unui agent de vanzari sa suporte o parte din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligarea unui agent de vanzari sa suporte o parte din pagubele unei masini implicate intr-un accident

un agent de vanzari, la volanul unei dube,din cauza unuei ploi s-a rostogolit intr-un sant,masina asigurata casco la 9800 euro.asigurarile au platit 7000 euro si epava.Intrebarea mea este daca exista un temei legal prin care firma angajatoare poate obliga agentul sa plateasca cei 2800-3000 de euro ca si cum ar fi din vina lui.Accidentul s-a produs in timpul serviciului.vreau sa stiu daca este doar o forma de intimidare in urma careia angajatul sa-si dea demisia
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 07:24, 14 Iulie 2010
Buna seara !
Atata timp cat s-a incheiat un proces verbal de catre politie si firma de asigurari din care rezulta ca , nu soferul este vinovat de producerea accidentului nu i se poate imputa soferului diferenta de plata .
Posibil , asa cum ziceti sa fie si o modalitate de intimidare pentru sofer , oricum firma poate sa recupereze suma (diferenta ) prin valorificarea pieselor daca nu s-a dat o dauna totala !
Bafta multa !
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
tutu12, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu ati specificat daca politia l-a amendat pe agentul de vanzari pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum, firma de asigurari era obligata sa plateasca paguba existand o asigurare casco.Daca agentul a fost amendat atunci se poate vorbi despre o culpa a acestuia si angajatorul se poate indrepta impotriva lui pentru recuperarea prejudiciului ramas, neacoperit de firma de asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu vatamare din culpa isis07 isis07 Buna ziua. Saptamana trecuta, masina sotului meu a derapat si a ajuns pe contrasens, unde a fost lovita de o dubita in care calatoreau 5 persoane. Singura ... (vezi toată discuția)
Abuz al societatilor de asigurari in privinta rca-ului andreeastanca andreeastanca Buna ziua, Nu stiu daca am postat bine acest subiect in categoria aleasa si-mi cer scuze, dar as avea nevoie de o parere juridica din partea dvs.Acum 1 luna, ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului ionnic ionnic firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)