un agent de vanzari, la volanul unei dube,din cauza unuei ploi s-a rostogolit intr-un sant,masina asigurata casco la 9800 euro.asigurarile au platit 7000 euro si epava.Intrebarea mea este daca exista un temei legal prin care firma angajatoare poate obliga agentul sa plateasca cei 2800-3000 de euro ca si cum ar fi din vina lui.Accidentul s-a produs in timpul serviciului.vreau sa stiu daca este doar o forma de intimidare in urma careia angajatul sa-si dea demisia
Buna seara !
Atata timp cat s-a incheiat un proces verbal de catre politie si firma de asigurari din care rezulta ca , nu soferul este vinovat de producerea accidentului nu i se poate imputa soferului diferenta de plata .
Posibil , asa cum ziceti sa fie si o modalitate de intimidare pentru sofer , oricum firma poate sa recupereze suma (diferenta ) prin valorificarea pieselor daca nu s-a dat o dauna totala !
Bafta multa !
Nu ati specificat daca politia l-a amendat pe agentul de vanzari pentru neadaptarea vitezei la conditiile de drum, firma de asigurari era obligata sa plateasca paguba existand o asigurare casco.Daca agentul a fost amendat atunci se poate vorbi despre o culpa a acestuia si angajatorul se poate indrepta impotriva lui pentru recuperarea prejudiciului ramas, neacoperit de firma de asigurari.
Drepturile angajatului
ionnic
firma din Olanda poate obliga soferul sa plateasca reparatiile unei remorci,,daca aceasta are asigurare?Sotul meu lucreaza la o firma cu sediul in olanda,cu ... (vezi toată discuția)