avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... imobil nationalizat; actiune la CEDO
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

imobil nationalizat; actiune la CEDO

Am o mare dilema. Mi s-a respins ca nefondat recursul la procesul initiat in temeiul L.10 a imobilelor nationalizate bunicilor mei. Imobilele nemaiexistand fizic, a trebuit sa chem in judecata statul roman. Fondul pierdut, apelul pierdut- ba mai mult- unchiul care avea calitatea de coapelant a devenit INTIMAT(!!!) alaturi de statul roman. In martie s-a judecat recursul la ICCJ a Romaniei, ocazie cu care recursul a fost respins ca nefondat, irevocabil. Am solicitat o copie legalizata dupa hotararea ICCJ, insa mi s-a raspuns ca hotararea nu este redactata. Adica vor sa se implineasca 6 luni de la pronuntare, ca sa cad in tardivitate pentru a nu mai putea actiona la CEDO. Rog sfatuiti-ma cum sa procedez. Adica, cum pot ataca la CEDO o hotararea carei motivare nu o cunosc? Cum sa formulez actiunea la CEDO? Ce cheltuieli ma asteapta? 6 luni de la pronuntare este timpul de atac la CEDO? Rog raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 30 August 2007
Termenul în care poate fi sesizată este de 6 luni de la data deciziei interne definitive. Termenul de 6 luni curge de la data la care autoritatea naţională competentă cea mai înaltă şi-a pronunţat decizia (dacă plângerea se referă la o condamnare, termenul curge de la pronunţarea hotărârii finale în ordinea normală a căilor de atac şi nu de la respingerea ulterioară a unei eventuale cereri de revizuire). Dacă se depăşeşte acest termen, Curtea nu mai poate examina plângerea.
Cheltuielile cuprind : onorarii, cheltuielile de deplasare şi de sejur, ca şi alte cheltuieli făcute în avans
As fi dorit un raspuns mai pe inteles. In cazulmeu, avand recursul respins ca nefondat, existand anterior judecata de fond, apoi apelul, si in cele din urma recursul, am timp 6 luni pentru a ma adresa CEDO? Cum sa formulez actiunea?Daca stie cineva alte amanunte cu privire la cum se procedeaza pentru CEDO, rog sa ma informeze!
Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţia europeana a drepturilor omului.Cererea Dumneavoastră trebuie în mod imperativ să abordeze unul din drepturile enunţate în Convenţia europeană a Drepturilor Omului.
Printr-o scrisoare adresată la Curte expunând clar obiectul plângerii sau prin expedierea formularului cererii îndeplinit la următoarea adresă :
Monsieur le Greffier de la
Cour européenne des Droits de l’Homme
Conseil de l’Europe
F-67075 Strasbourg Cedex

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo Ladybug24 Ladybug24 care este adresa de e-mail a CEDO? (vezi toată discuția)
Informatii cedo lorant1970 lorant1970 Buna ziua Doresc sa aflu daca exista vreo varianta rapida de informare la cedo, referitor un dosar depus acum 5 ani Ma gandesc in primul rand la un mediu ... (vezi toată discuția)
Cedo - asteptare deciziei piemu piemu avind in vedere ca, plingerea pe care am facut-o la CEDO (prin avocatul meu) se afla de foarte multa vreme pe rol ,( respectiv din mai 2008) iar in luna iulie ... (vezi toată discuția)