As dori sa stiu daca in situatia in care nu mai am serviciu, imi pot plati singura contributia la fondul de sanatate public, pt a beneficia de medicul de familie si de retete compensate.
1. Mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate (cu actul de identitate) si incheiati un contract de asigurare.
2. Suma minima pentru care se incheie contractul este de 600 lei (salariul minim brut pe tara) iar contributia lunara este de 10,7% pe luna (64,2 lei).
Cu stima dl. Valeriu.
Trebuie sa platesti retroactiv pe o anumita perioada la momentul incheierii contractului?
(7) Persoanele care au obligaţia de a se asigura şi nu pot dovedi plata contribuţiei sunt obligate, pentru a obţine calitatea de asigurat:
a) să achite contribuţia legală lunară pe ultimele 6 luni, dacă nu au realizat venituri impozabile pe perioada termenelor de prescripţie privind obligaţiile fiscale, calculată la salariul minim brut pe ţară în vigoare la data plăţii, calculându-se majorări de întârziere;
Cu respect Trifu
Neasigurata
hajnitamas
Buna ziua
Am o problema:eu nu sunt salariata,nici sotul meu nu este asigurat la casa de asigurari.Pot sa-mi platesc contributiile la asigurari sau este ... (vezi toată discuția)