Buna ziua!
Locuiesc la casa, la periferia unui oras. Am un vecin situat pe o latura a casei care a construit cateva acareturi din caramida exact pe hotarul ce delimiteaza proprietatile noastre. Nu ma deranjeaza acest lucru, dar in aceste acareturi el creste pasari si alte animale. Mirosul este insuportabil si nu pot sa scap de muste sub nici un chip, iar la orice adiere de vant si nu numai, apar mirosuri insuportabile. Stiu ca exista anumite legi care stipuleaza anumite lucruri:
- O lege care stabileste limita de constructie fata de proprietatea invecinata (distanta, pentru constructiile din beton, caramida, etc),
- O lege prin care se limiteaza strict cresterea animalelor in curte, in orase si la periferia acestora (animalele care pot fi crescute si numarul lor).
Cu al meu vecin nu se poate discuta sub nici un chip, pentru ca el crede ca tot ce se intampla la el in gospodarie il priveste si nu are treaba cu nimeni din jur! Noi ceilalti suntem in plus!
Stiu ca trebuie sa consult un avocat, dar totusi daca ii mai explic inca o data (de data aceasta cu referiri strict la lege), cu un ton civilizat, poate mai face curatenie prin acareturi, sa mai traim si noi!
Nu exista gard intre noi, iar cetateanul nu are amplasata vreo fereastra catre curtea mea. Inaltimea constructiei este de circa 2,5 m, este din caramida, iar de streasina lui curge apa exact la mine in curte!
Puteti sa imi spuneti care sunt aceste legi, denumirea lor, sau unde le pot gasi pentru o informare detaliata?
Va rog fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff mult sa ma ajutati!