avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan... in parcare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan... in parcare

Buna ziua! am si eu un frate tare ghinionist. Intr-o noapte din luna februarie 2007 a fost gasit de patrula ( cred ca agenti de proximitate) dormind in masina, beat.Patrula a chemat agentii de circulatie care i-am intocmit un proces verbal in care s-a stipulat faptul ca conducatorul auto circula pe aceea strada. Fratele meu a semnat acel proces verbal si s-a dus cu politia la recoltat sange in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit un dosar penal care are in componenta si declaratia fratelelui meu care a povestit ca " in aceea perioada , dupa niste certuri cu sotia s-a mutat la nit colegi ce locuiau pe srada cu pricina. Acestia au avut o inmormantare in aceea seara, la priveghi fratele meu a baut o bere si apoi fiind rugat de prietenii lui a mutat masina din fata portii cativa metri mai departe. Neavand unde sa dorma, obosit si suparat s-a dus a cumparat o sticla de coniac si a baut-o in masina dupa care a adormit" ( stiu ca declaratia asta este in defavoarea lui, dar el s-a gandit ca spunand adevarul va fi inteles) Are martori cei doi prieteni la care locuia care au declarat sa l-au vazut cand s-a dus sa doarma in masina...( deci nu a fost oprit in trafic). De atunci au trecut 2 ani si in iarna au fost chemati la procuror care dupa ce a tipat la el amenintandu-l ca-l baga la beci ne-a trimis acasa spunand "de la mine iti ei carnetul bai smechere!" Acum este chemat la proces... credeti ca scapa fara sa faca inchisoare? nu mai am sperante? am nevoie de un avocat specializat in problemele astea, puteti sa-mi recomandati pe cineva?Mentionez ca nu mai lucreaza de atunci, nu a avut niciodata probleme cu politia si carnetul este practic retinut de atunci...spun practic pentru ca in momentul cand s-a intamplat faca demersurile pentru scoaterea unului nou, cel vechi fiind furat cu portofel cu tot. Rog din suflet sfaturi...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:40, 14 Iulie 2010
buna ziua

"pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sînge ori o concentraţie ce depăşeşte 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau care se află sub influenta unor produse stupefiante şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai de către o persoană fără permis de conducere"
PEDEAPSA: de la 1 la 5 ani.
Fiind prima abatere o sa primieasca. cu suspendare.

se va putea reabilita in 3 ani.

pana atunci va avea dosar penal.

nu conteaza cat a condus,si 10 metri,tot se incadreaza.

avand cateva circumstante atenuante,ar putea sa scape fara dosar penal,daca isi angajeaza un avocat foarte buna.

din ce ati relaltat sunt cateva cai,de a-l scoate sub urmarire penala.

cunoasteti cumva un avocat bun?
In principiu infractiunea de conducere pe drumurile publice de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani.Practic pentru existenta elementelor constitutive ale infractiunii trebuiesc indeplinite 3 conditii si anume - conducerea apoi aceasta sa fie efectuata pe un drum public si imbibatia alcoolica sa depaseasca 0.80g/l alcool pur in sange.
Din cele relatate de dvs.fratele dvs. rezulta ca nu a fost surprins in timp ce conducea ci a fost gasit dormind in acel autoturism, drept urmare nu exista o dovada certa a faptului ca a condus sub influenta alcoolului, daca era drum pubilc sau nu iar este de verificat cat despre conditia alcoolemiei peste limita legala nu ati mentionat rezultatul analizelor.
De asemenea este de verificat daca recoltarea probelor de sange a respectat legislatia in vigoare pentru ca se poate invoca in aparare si acest aspect, respectiv nesocotirea sau nerespectarea disp.prev. de lege pentru obtinerea oricarui mijloc de proba din cele aratate la art.64 al.1 c.proc.c.pen. atrage invaliditatea mijlocului de proba cu efectul lipsirii de valoare probatorie si folosirii ca atare in procesul penal.
La stabilirea unei pedepese se au in vedere circumstantele comiterii faptei- circumstante care pot agrava sau atenua raspunderea penala, circumstantele personale ale inculpatului, limitele de pedepsa, gradul de pericol social al faptei savarsite, astfel ca in functie de probele administrate in cauza se poate obtine o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere.,orientata catre minimul special prevazut de lege sau sub acest minim in functie de retinerea sau nu a circumstanteleor atenuante prev. de art.74- 76 c.p.
Nu va putem recomanda noi un avocat , optiunea alegerii va apartine in exclusivitatei iar aceasta poate fi in functie de mai multe aspecte -specializare, experienta in cazuri similare, baroul din care doriti sa faca parte etc.


Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
alcoolemia a fost masurata o data cand a fost trezit si o data cand mi-i s-a cerut recalcularea . Nu mai stiu exact cat a iesit parca peste 1.00. Tot dosarul s-a facut pe baza declaratiei lui ca a mutat masina dupa ce a baut dar se poate stabili cat de beat era in momentul in care a mutat masina, poate s-a imbatat dupa aceea......? Suntem niste oameni simpli, care nu au avut probleme pana in prezent cu lege asa ca nu ne pricepem la barouri si toate celelalte....
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
andradaa, utilizator
Inteleg...este important sa stiti daca recoltarea probei de sange s-a facut cu ac si seringa sau cu trusa speciala, de aceea am tinut sa va fac cunoscut acest aspect pentru ca observ in ultima vreme o incalcare constanta a disp.legale in materie privind recoltarea probelor de sange.
Din pacate am incalca regulamentul acestui site in situatia in care am face recomandari privind un anumit avocat .:sorry:

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt alcool la volan aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa buna ziua ma numesc enache am o problema foarte mare sunt disperat ,am fost oprit de un echipaj de politie :( si mau pus sa suflu in etilotest si mia iesit ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului ancuta ursulet ancuta ursulet care pot fi consecintele in situatia urmatoare: conducere cu 0,8 alcool in aer expirat, accident minor,fara victime dar cu avarierea usoara a autoturismului, ... (vezi toată discuția)