avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta alcoolului

care pot fi consecintele in situatia urmatoare: conducere cu 0,8 alcool in aer expirat, accident minor,fara victime dar cu avarierea usoara a autoturismului, nici un alt vehicul implicat in accident.S-a retinut permisul, s-au recoltat doua probe de sange.Ce fapta are consecinte mai grave: conducerea fara permis(tocmai pentru ca cel care avea permis era baut) sau conducerea sub influenta alcoolului cu alcoolemia mentionata? Va rog din suflet, un raspuns cat de urgent.
Cel mai recent răspuns: ancuta ursulet , utilizator 07:07, 27 Iulie 2010
sa inteleg ca ai vrea sa schimbi soferi intre ei???? nu te sfatuiesc
cat a avut rezultatul la cele doua probe de sange??
ambele sunt destul de grave, pentru conducere sub influenta in functie de cat a avut in sange si de circumstante o sa fie candamnat de la un an cu suspendare
la conducerea fara permis, daca se retin numai circumstante atenuante, poate sa scape mai ușor chiar fara condamnare ( dar iti trebuie un avocat bun care sa te invete ce si cum) daca este vorba despre aceeasi persona este naspa pentru el, ca va avea conducere fara permis cu circumstanta agravanta -sub influenta alcoolului
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani-art.86 al.1 Oug.195/2002.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani-art.87 al.1 Oug.195/2002
In cazul condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva pentru art.87 al.1 permisul se anuleaza.
ATENTIE!textul de lege incrimineaza "peste 0,8%". Daca este gasit cu 0.8 nu intra sub incidenta acestui text si fapta este mai putin grava.
Da, numai ca intrebarea viza situatia persoanei care a fost depistata cu o concentratie de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat , ori in acest caz valorile care vor fi gasite in sange se vor situa in jurul dublului acestei cifre-deci din pacate infractiune.:((
Lucrurile stau de fapt asa: nu incerc sa schimb soferii, cel baut nu se afla la volan, dar si-a asumat raspunderea tocmai pentru ca celalalt nu avea permis de conducere. Ideea a fost ca cel fara permis a vrut sa-l duca acasa tocmai pentru ca era sub influenta alcoolului. Nu s-a circulat decat pe o distanta de doar 2-3 km, dar ghinionul a facut ca la numai cateva sute de metri de destinatie cel aflat la volan sa incerce sa evite un caine si sa se produca avarierea usoara a automobilului. Intr-un moment de panica afland ca cealalta persoana de fapt nu are permis de conducere si-a asumat raspunderea si consecintele ulterioare. Luand-o omeneste, si una si cealalta persoana a vrut de fapt sa faca un "bine". Din acest motiv am intrebat pentru care dintre cele doua persoane consecintele faptei ar fi mai grave si care este situatia de rezolvare cat mai putin "dureroasa"? Va multumesc anticipat pentru inca un raspuns cat mai urgent.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan... in parcare andradaa andradaa Buna ziua! am si eu un frate tare ghinionist. Intr-o noapte din luna februarie 2007 a fost gasit de patrula ( cred ca agenti de proximitate) dormind in masina, ... (vezi toată discuția)
Ce cosencinte pot trage - alcool la volan cucoanes cucoanes [quot][/quot]am fost depistat de un echipaj de politie joi la ora 24 in urmare eram la volanul unui autoturism ce cosencinte pot trace daca am fost testat cu ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)