Buna Ziua! Am si eu o intrebare. Dupa moartea tatalui sotul meu, impreuna cu cei 2 frati si mama lui au mostenit de la tatal lor apartamentul in care au locuit. Acum 3 ani sotul meu a incheiat cu fratii si mama lui un contract de vanzare cumparere cu drept de uzufruct viager al mamei ptr partea din apartament ce-i revenise ei din partea socrului meu. Astfel sotul meu a devenit nud proprietar al apartamentului, iar soacra mea are dreptul de uzufruct asupra unei parti de 5/8 din apartament. Spuneti-mi va rog exista posibilitatea ca fratii sotului sa atace in vreun fel acest act de vanzare-cumparare? Va multumesc anticipat.
Ati afirmat ca sotul a incheait acest contract impreuna cu fratii si cu mama. Si atunci, cum sa atace fratii sotului contractul avand calitatea de parti contractante?
Asa ma gandeam si eu, dar ma gandeam sa nu invoce k nu le-am fi dat toti banii sau cev ade genul. Desi in contract este prevazut k a fost facuta plata. Multumesc mult ptr raspuns.
Desi codul civil prezuma actul a fi cu titlu gratuit, liberalitatea nu poate fi invocata de rezervatarii care au consimtit actul. Fratii rezervatari fiind parte in act, se cheama ca nu pot invoca beneficiul prezumtiei prevazuta de art.845 C.Civil
Contractul de vc
raveca
in contractul de vanzare cumparare scie asa:\"...consimtim la intabularea in CF a dreptului de nuda proprietate asupra imobilului constructii si teren...pe ... (vezi toată discuția)