avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Buna ziua,

Care este procedura de cesionare a tuturor partilor sociale, aflate in posesia unui singur asociat roman, catre o persoana de alta nationalitate din spatiul european? Noul asociat trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a putea deveni asociat? ce acte trebuie sa aduca fiecare? cum ar trebui sa arate contractul de cesiune (ce mentiuni obligatorii trebuie sa existe)? Ce acte trebuiesc intocmite in afara contractului de cesiune?Trebuiesc legalizate?Unde trebuiesc duse? Cam cat dureaza aceasta procedura? Noul asociat trebuie sa astepte terminarea procedurii sau poate sa plece din tara imediat dupa depunerea actelor (banuiesc ca la RC). Cam cat costa o astfel de procedura?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: amalia2009 , utilizator 10:08, 12 August 2010
Buna ziua, incercati [ link extern ] .
av. M. Julean
Dupa semnarea contractului de cesiune de catre cele doua parti, poate o alta persoana sa se ocupe de intocmirea restului de documente (adica mers la notar pentru cetatenii straini ce nu cunosc limba romana sau mers la RC pentru cei ce cunosc limba)? Sau abia dupa intocmirea actelor necesare ambii asociati (cel vechi si cel nou) pot sa delege pe cineva sa duca actele la RC?
Dupa semnarea contractului de cesiune de catre cele doua parti, poate o alta persoana sa se ocupe de intocmirea restului de documente

DA
- contract de cesiune
- declaratie pe proprie raspundere - asociat
- specimen de semnatura - administrator
adrian stoica a scris:

Dupa semnarea contractului de cesiune de catre cele doua parti, poate o alta persoana sa se ocupe de intocmirea restului de documente

DA
- contract de cesiune
- declaratie pe proprie raspundere - asociat
- specimen de semnatura - administrator

Adica vechiul asociat, dupa ce a semnat contractul de cesiune poate sa plece din tara sa zicem, delegand o persoana sa se ocupe de acte, iar noul asociat trebuie sa ramana sa dea declaratia pe propria raspundere si apoi poate sa plece si el daca deleaga o persoana, nu?
Daca administratorul nu se schimba, banuiesc ca nu mai trebuie specimen de semnatura, nu?
Adica vechiul asociat, dupa ce a semnat contractul de cesiune poate sa plece din tara sa zicem, delegand o persoana sa se ocupe de acte,

DA
iar noul asociat trebuie sa ramana sa dea declaratia pe propria raspundere si apoi poate sa plece si el daca deleaga o persoana, nu?

DA , nu trebuie sa mai delege pe nimeni este deja delegata de catre fostul asociat
Daca administratorul nu se schimba, banuiesc ca nu mai trebuie specimen de semnatura, nu?

exact

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator edusa edusa Buna ziua am o firma cu cod caen 702, si as vrea sa o cedez parintilor mei?ce trebuie sa fac si daca contractele care sunt incheiata raman in ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)