avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... aplicabilitatea o.u.g. nr. 39/2010 la primarii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

aplicabilitatea o.u.g. nr. 39/2010 la primarii

buna ziua
as dori si eu daca se poate, o lamurire.
"pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata datorate bugetelor locale, se datoreaza dupa acest termen majorari de intarziere" scrie in art. 124.1 din oug nr. 39/2010, si apoi da noua modalitate de calcul a acestor majorari.
intrebarea mea este daca pentru impozitele si taxele locale se percep doar aceste majorari? sau se percep si dobanzi si penalitati de intarziere?
parerea mea este ca aceste dobanzi si penalitati se datoreaza doar pentru neachitarea la termenul scadent a obligatiilor de plata la bugetul de stat.
dar as dori si confirmarea dumneavoastra.
si inca ceva: acest calcul al moajorarilor trebuie aplicat de la 01.07.2010, chiar daca nu sunt norme de aplicare a oug. nr. 39/2010?
daca exista norme as dori sa-mi comunicati numarul hotararii de guvern care reglementeaza aplicarea acestei ordonante.
va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Impozit cladiri CONSTANTIN PETRUTA CONSTANTIN PETRUTA Cum se calculeaza majorarile la un impozit pe cladiri persoana juridica datorat din 2009 achitat in martie 2013, de exemplu in suma de 1056? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale madalina.lacatus madalina.lacatus Conform OG39/2010 la impozitele si taxele locale , pentru neplata la termen se calculeaza majorari de intarziere de 2% pe luna sau fractiune de luna. Se mai ... (vezi toată discuția)