avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am o nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am o nelamurire

In 2005 am cumparat un teren pe numele socrului meu.In 2006 am demolat casa veche ce se afla pe acest teren si am construit una noua, desigur pe numele socrului meu. In 2009 sa facut actul de vanzare cumparare, dar eu nu apar in acest act. Socrul meu vinde fiicei lui aceasta proprietate. Ce drept am eu in acest contract si cum se poate interpreta acest contract de vanzare cumparare. mai specific ca sotia mea vrea sa divortam, dar sa depun eu actele de divort.
dupa casatorie nu a schimbat buletinul. cum a putut sa incheie acest act? se poate interpreta act de donatie mascat?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
kosmin76, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:49, 15 Iulie 2010
daca s-a facut vanzare-cumparare, e bun comun al sotilor si se va imparti 50/50
daca s-a facut ctr de vanzare-cumparare in timpul casatoriei,notarul a mentionat in act ca ,cumparatoarea era casatorita;
este bun comun cumparat in timpul casatoriei din care aveti o cota de 1/2, chiar daca in actul de vanzare-cumparare este sotia trecuta
dupa casatorie nu a schimbat buletinul. cum a putut sa incheie acest act? se poate interpreta act de donatie mascat?
buna ziua.
daca aveti dubii, scoateti un extras de informare din Cf-ul imobilului si vedeti ce proprietari apar.
daca apare doar sotia, solicitati rectificarea inscrierii.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Donatie intre parinti si proaspat casatoriti imih imih Buna seara, Parintii prietenei mele au un apartament, prietena mai are un frate. S-a hotarat ca dupa casatoria noastra, sa ne dea noua apartamentul Stiu ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct cristinagabriela cristinagabriela M-am casatorit recent si in momentul cand mi-am schimbat buletinul am aflat ca nu pot sa il schimb decat cu acordul socrilor mei, deoarece ei i-au vandut ... (vezi toată discuția)