avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contract de comodat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contract de comodat

Buna ziua,
Am o societate si as vrea sa fac un contract de comodat pentru o masina, intrebarea mea este pot sa trec o suma de bani care o platesc la persoana respectiva pentru masina si de asemenea as dori sa stiu daca cheltuiala cu acest contract se poate deduce pe cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 17:38, 14 Iulie 2010
Contractul de comodat este un contract gratuit.Deci nu puteti mentiona in contract nici un fel de plata. Se poate mentiona la clauze doar plata contravalorii uzurii bunului ca urmare a folosirii masinii
De asemenea pot fi introduse la clauze pentru comodant(in cazul dv. SRL-ul)
- sa restituie cheltuielile de conservare a bunului (cheltuielile cu caracter extraordinar, necesare si urgente);
- sa plateasca despagubiri comodatarului pentru eventualele vicii de care avea cunostinta si nu le-a facut cunoscute comodatarului.
Comodatarul va suporta cheltuielile de folosinta (intretinere)ale masinii, respectiv benzina, revizii, reparatii..
Nu prea e clar ce doriti dumneavoastra...contractul de comodat prevede ca "...comodantul imprumuta comodatarului IN MOD GRATUIT autovehiculul..."
Va multumesc.
Vreau sa fac acest contract de comodat pe masina, a mea fiind stricata, dar persoana care are masina sigur doreste o suma de bani si de aceea doream sa vad daca pot trece suma respectiva in contract si daca o pot deduce pe societate ca fiind o cheltuiala.
atunci e vorba de inchiriere in schimbul unei plati si nu contract de comodat! si atunci puteti deduce cheltuiala, la contractul de comodat cum s-a spus mai sus nu este cu plata si nu se poate introduce o clauza de plata! doar cele cu benzina , intretinere si reparatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat carcasa carcasa buna ziua, pot sa fac un contract de comodat pentru locuinta unui cetatean strain? pana acum am avut un contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)