avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie locuri de munca vacante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie locuri de munca vacante

pana acum am facut angajari in firma nou infiintata dar nu am declarat la somaj situatia privind locurile de munca vacante deoarece muncitorii au venit de la firma ce s a divizat, dar nu cu transfer, ei incetandu si activitatea din 24 iunie si eu i am angajat pe 25 iunie. In viitor mai fac angajari si atunci voi face si situatiile locurilor vacante. Este vreo problema cu cei nedeclarati?
Cel mai recent răspuns: ContSters74205 , utilizator 12:35, 28 Iulie 2010
Din Legea 76/2002:
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditaţi au obligaţia de a comunica lunar agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază îşi au sediul date privind numărul şomerilor mediaţi şi încadraţi în muncă.
Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;
...
Art. 114. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
(2) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute la alin. (1), această posibilitate fiind expres menţionată în procesul-verbal.

Art. 115. - Amenzile contravenţionale pot fi aplicate şi persoanelor juridice.

deci cu cei din iunie nu pot face nimic; :(
Daca cunoasteti pe cineva la Agentia de Somaj, duceti si lista din iunie, poate o inregistreaza si... gata, o puneti la dosar.
Cei catre vor veni in control sunt tot de la AJOFM.
multumesc frumos
Buna ziua,

Am o intrebare va rog ...Acum am aflat de acesat lista dar din pacate nu pot ajunge la somaj din motive obiective....Nu exista si o posibiltate on-line de transmitere a acestei liste? Exista un termen lunar care trebuie respectat si trebuie depusa lista la agentia din sectorul in care se afla sediul social (in cazul meu-Bucuresti)?
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)
Ajofm si ocuparea unui loc vacant smeagull smeagull Buna ziua, Stiu ca exista o prevedere legala care obliga angajatorii sa declare la AJOFM locurile vacante in termen de 1 zi de la vacantare. Intrebare: are ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a declara locurile de munca vacante mmihut mmihut Mai este obligatorie declararea locurilor de munca vacante la anofm si repartizarea de la ei inainte de a face angajari? (vezi toată discuția)