avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea salariala cu 25%
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea salariala cu 25%

Care ar fi baza legala si cum ar trebui sa arate un document pentru actionarea in judecata a angajatorului care incalca prevederile Codului Muncii si al Contractelor Colective si Individuale de munca, prin diminuarea salariilor cu 25% ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:32, 27 Iulie 2010
Buna ziua !
As fi si eu curios despre ce prevederi legale este vorba mai precis .... ce motive puteti invoca pt a avea sorti de izbanda in acest sens ...
Buna ziua.Exista practica in acest sens.Totul este sa gasiti un avocat care sa formuleze o astfel de actiune
...si care s-o si castige:D.
Eu as invoca principiul descentralizarii si al autonomiei locale, faptul ca angajatorul meu este primarul sau presedintele consiliului judetean sau directorul X nu Statul roman/Guvernul Romaniei, ca urmare, daca se aplica Codul Muncii in litera si spiritul lui, doar cel care imi semneaza contractul de munca/ma numeste in functia publica are calitatea sa-mi diminueze/mareasca salariul, nu guvernul...dar asta e teorie, pentru ca si stabilirea salariilor n-o face cel care ma angajeaza pe mine, ci tot Guvernul prin OG sau Parlamentul prin lege....
Partea adversa va invoca art.157 alin.2 C.mun. ... sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative.
Corect cum spune colegul freeelis, dar trebuie analizata cu mare atentie legea care impune o asemena diminuare.
Din punctul meu de vedere din economia textului legii nr.118/2010, nu chiar toti bugetarii sunt supusi acestei reduceri.
Asta face ca mare parte din ei sa se foloseasca de dreptul lor la actiune in apararea drepturilor lor salariale.

Alte discuții în legătură

Legea nr. 118/2010, norme de aplicare brio brio Prevederile legii 118/2010 se aplica tuturor categoriilor de bugetari.(din institutiile finantate partial sau integral de la bugetyl de stat sau din bugetele ... (vezi toată discuția)
Reducerile salariale anuntate se opereaza intr-un fel in cartea de munca sau cum s-ar proceda ? larym1975 larym1975 Speta este chiar interesant si deja a starnit multa neliniste! Este o intrebare cred ca interesanta si anume daca conform noii legi de reducere a salariilor ... (vezi toată discuția)
Aplicarea reducerii salariilor bugetarilor ContSters141003 ContSters141003 Mă gândesc eu că orice persoană care are un contract de muncă, convenţie civilă de prestări servicii, contracte în baza Legii 8/1996... cu o ... (vezi toată discuția)