avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerile salariale anuntate se opereaza intr-un fel ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerile salariale anuntate se opereaza intr-un fel in cartea de munca sau cum s-ar proceda ?

Speta este chiar interesant si deja a starnit multa neliniste!
Este o intrebare cred ca interesanta si anume daca conform noii legi de reducere a salariilor bugetare ar fi normal sa se opereze in cartile de munca si in ce modalitate? Oare printr-un act aditional la contract sau prin decizia ordonatorului ?
Multumesc si astept dezbateri ...
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:52, 14 Iulie 2010
Nu....eu cred ca nu se opereaza in carnetele de munca, deoarece nu se modifica salariile de incadrare sau elemente din CIM....nici la 329/2009 nu am modificat nimic...trebuie doar diminuat brutul cu 25% sa se vada la om pe fluturas cat este diminuarea....poate undeva candva, cineva ne va da dreptate si ne vom primi banutii inapoi....si mai atseptam sa vedem normele elaborate de finante ... cum ne va pune sa le viram lor acei banuti retinuti de la personal....vai de noi!!!!!!!!!!!
Sper sa ai dreptate numai ca gandeste-te ca in momentul in care ajungi la varsta de pensionare calculul pentru aceste luni cand ti se va reduce este mai mic avand in vedere si contributia , nu ? Cum vor face acest lucru as fi foarte curios !!!!
In situatiile care se intocmesc pentru Casele de pensii (anexe) este trecut brutul diminuat la care . de fapt, atat angajatul cat si angajatorul vor plati contributiile .
Oricum ne va afecta la pensie pentru ca vom avea un venit diminuat .
Ce e mai frumos este ca legea intra in vigoare la 3 zile de la publicare, deci pe 3 iulie . Veniturile pentru zilele de 1 si 2 iulie nu trebuie diminuate cu 25% . Vai de capul nostru , al celora care vom intocmi statele de plata , pentru fiecare fel de plata vom avea 2 pozitii (una 1-2 iulie si una 3-31 iulie).
Ca urmare a aplicarii acestei legi din 3 iulie va mai aparea o situatie interesanta, in special in domeniul sanitar, acolo unde , in majoritatea cazurilor, se lucreaza in baza unui grafic de lucru prestabilit, lucru care iti permite sa incepi luna cu libere. Astfel ca o persoana care a fost liber in 1 si 2 iulie va avea un venit mai mic decat o persoana care a lucrat in acele zile, in conditiile unui salariu egal.Urez multa bafta ,rabdare si putere de munca salaristelor care dupa ce vor face toate aceste calcule se vor vedea probabil de la 1 august in situatia de a parasi sistemul.
Si o intrebare: prevederile oug nr 98/1999 se aplica si in cazul concedierilor din domeniul sanitar?
stelarman a scris:

........
Si o intrebare: prevederile oug nr 98/1999 se aplica si in cazul concedierilor din domeniul sanitar?


Măsurile de protecţie prevăzute de ordonanţa de urgenţă se aplică salariaţilor încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată şi care sunt disponibilizaţi prin concedieri colective, efectuate în procesele de restructurare, reorganizare, închidere operaţională parţială sau totală a activităţii, privatizare sau lichidare, de către societăţi comerciale, companii naţionale, societăţi naţionale, precum şi regii autonome, societăţi comerciale ori alte unităţi aflate sub autoritatea administraţiei publice centrale sau locale, unităţi şi instituţii finanţate din fonduri bugetare şi extrabugetare .

Prin urmare, sunt aplicabile si in sistemul sanitar ... dar exista si un ccm la nivel de ramura sanitara .

Alte discuții în legătură

Intrarea in vigoarea a unei legi mihaelacojocaru mihaelacojocaru Daca o lege intra in vigoare intr-o zi nelucratoare, se aplica din aceasta zi sau din prima zi lucratoare? (vezi toată discuția)
Legea 118/2010 lili2003stoica lili2003stoica STIE CINEVA CU CE DATA SE PUNE IN APLICARE LEGEA 118/2010? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru tinerii casatoriti annag annag asi dori sa stiu daca incepand cu data de 1 iulie se mai da acel ajutor pentru tinerii casatoriti sau nu? si in legatura cu viitoarele mamici ce anume le este ... (vezi toată discuția)