avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... prima de vacanta 2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

prima de vacanta 2010

Buna ziua.Exista cumva o portita pentru acordarea primei de vacanta pentru personalul contractual din primarii in anul 2010?Am inteles ca este lasata la latitudinea ordonatorului de credite. Daca vrea, cum se poate acorda?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:52, 10 August 2010
Buna ziua !
Consider ca exista cel putin una, din care , cea mai "eleganta", este acordarea acesteia din veniturile proprii.
Cu stima !
Mmmda...cea mai "eleganta" metoda, care depinde si de bunavointa, dar si de legea 118/2010, care ne ia 25% din venit, indiferent de finantare.
Ma intreb, o institutie care acorda salariile in totalitate din veniturile proprii, si totusi este obligat sa scada 25%, cum ar putea justifica primele de vacanta fara o baza legala?
Sa nu mai vorbim de Curtea de Conturi, care taie in carne vie....
Toate acestea, D-le Zaharia, daca nu v-ati referit cumva la viniturile proprii a ordonatorului de credite:D
Deci, in final, exista vreo cale aproximativ legala sau nu?
Ati prevazut acordarea primelor in contractul colectiv de munca? Trimiteti sindicatul la negocieri cu ordonatorul... :).
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
azone19_70, utilizator
Nu stiu ce este prevazut in CIM. Dar daca aceasta prima s-a acordat in anii anteriori, probabil este prevazuta.Dar ma gandeam ca deoarece facem aceeasi munca, uneori de un volum mai mare decat colegii ce sunt fp, macar moral daca nu si legal era sa se acorde si personalului contractual o oarecare prima, daca nu in acelasi cuantum macar o suma oarecare. Prin alte parti s-au acordat alte bonusuri si pers.contract. si ma gandeam cum sa facem si noi.Primarul ar fi de acord, dar cei care ar trebui sa styie cum dau din umeri, nefiind interesati de aspect, ei incasand la ora actuala prima de vacanta.

Alte discuții în legătură

Diminuarea primei de vacanta a functionarilor publici Silaghy Silaghy In legea 118/2010 la art 1 sunt prevazute sursele care fac obiectul reducerilor de 25% ( legea 330/2009 si OUG 1/2010 ) Prima de vacanta este stabilita cf ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta Iuliana1 Iuliana1 Prima de vacanta , stipulata in Legea 330/2009 la art.48,pct.43(2), intra sub incidenta Legii nr.118/2010 privind unele masuri de restabilire a echilibrului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)