Prima de vacanta , stipulata in Legea 330/2009 la art.48,pct.43(2), intra sub incidenta Legii nr.118/2010 privind unele masuri de restabilire a echilibrului bugetar?
Daca da , iar noi institutiile publice nu le-am avut prevazute in bugetul aprobat pe semestrul I, cum platim personalul care a avut fractiunea de 15 zile in sem.I?
Parerea mea este ca nu intra sub incidenta Legi nr.118/2010 , dar avand in vedere ca salariile sunt diminuate cu 25% atunci si prima de vacanta se diminueaza.
O.G. nr. 6/2007
ART. 23
(1) La plecarea in concediul de odihna functionarii publici au dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza brut din luna anterioara plecarii in concediu.
Daca prima zi de concediu de odihna a fost cel tarziu 31 iulie, ar fi trebuit sa primiti prima de vacanta pe baza salariului din luna iunie, adica fara diminuarea de 25%.
Prima de vacanta
irina72
Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In ... (vezi toată discuția)